Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Stát začne skartovat SPZ v depozitu. Jak svou „okresku“ zachránit?

7 komentářů

Zetti
To je hovadina ten depozit. Kdyby se vzal komplet nemecky model, bylo by to jednodussi, levnejsi, usetril by se urednik i prostor.

No jsme v cesku...
vencelín
@Zetti
Myslíte, to, že by si uživatel definoval období kdy bude dané auto provozovat (třebas od června do října)?
Ono by se toho dalo v souvislosti s registracemi vozidel a agendou tím spojenou, včetně oblasti pov ruc zlepšit daleko více. Ale to by zájmové skupiny přišly o peníze či vliv.
Zetti
@vencelín
v nemecku si uzivatel odhlaseneho auta z provozu nechava znacku doma, urad mu jen odstrani plaketu. Po STK je mozne auto zas dat do provozu. Sezonni znacky tam samozrejme taky funguji. Tady je tech nesmyslu vic. To je na clanek pro redaktory, ja na to cas nemam
vencelín
@Zetti
Takhle to maj ve vice zemich. Ve Francii a Belgii taky ustava znacka majiteli.

Holt cesky siml... proc veci zjednodusovat a lidem usnadnovat.....
Coto78
Nevidím důvod, aby se z úřadu stal sklad SPZ. Pokud někdo nechá stát tři roky auto bez SPZ, tak to auto v podstatě nepotřebuje. Jako kdyby nebyl problém sjednat to nejlevnější povinné ručení.
Stejsn
@Coto78 Souhlas. Auto mám pět let rozebrané, značky jsem do depozitu nedal a těch osm stovek ročně za ručení mě fakt nezabije. A to nemám staré RZ, ale nové, bezcenné.
vencelín
@Stejsn
800 Kč ročně je tak za trabanta či za nějakou menší až střední motorku....... I na Felinku to bylo ve své době cca 1300 Kč.
Pánové nezapomínejte, že stát je tu pro nás, nikoliv my pro něj. Možnost dát značky do depozitu je možnost, která usnadní lidem život (i když i to by se dalo zlepšit)