Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Jeep Avenger 4xe – Funguje krásně, jen ta cena

21 komentářů

Alpha Tango
Karoq a Kona jsou o třídu větší auta. Do srovnání by spíš patřila třeba Vitara nebo Kamiq (ten ovšem neumí 4x4)...
admin badgeAvatar - Marek Bednář
Marek Bednář
@Alpha Tango Právě - jsou větší, ale jsou za +- stejné peníze, proto tam jsou. Kamiq tam schválně není, protože nemá 4×4. Vitaru ale přidám, díky za tip.
vlacil
@Marek Bednář Tak ta Suzuki Vitara v obdobné výbavě jako ten Jeep, tj. výbava elegance s automatem a pohonem 4x4 stojí 687.900,- Kč ( o cca 200.000,- Kč lacinější) a ten její automat (hydroměnič) je nesrovnatelně komfortější než to, co má Jeep. A ten tříválec v Jeppu, co dávají např. u Peugeotu a Citroenu i do těch největších SUV? Zlatá Vitara s vyzkoušeným a lety prověřeným čtyřválcem 1.4 BoosterJet. Jak říkávál můj děda "svět se v pr..el obrací" a i na autech, jejich kvalitě, ceně, výbavě a hlavně nabídce je to vidět. A je to vidět i na tom, jak se tady prezentuje docela malé SUV s cenou skoro 1.000.000,- Kč. Nic proti Vám, jako autorovi, ale něco lepšího a za lepší cenu by tady nebylo? No asi bylo, jak jsem výše popsal, ale psát se musí i o tom druhém, že?
PS: Tak nevím, jestli bych do srovnávací tabulky dával u Suzuki Vitara ten tzv. stronghybrid, který má atmosféru a robotizovanou převodovku. Tam se spíše a adekvátně k tomu Jeepu hodí právě ta Vitara 4x4 s 1,4 mildhybridním turbomotorem a hydroměničovým automatem. Tu Vitaru 1.5 atmosféru stejně v ČR skoro nikdo nekupuje. Tak trochu jste s ní v té srovnávací tabulce podle mne střelil vedle.
praptak
@vlacil Toyota Yaris Cross ve srovnání je také s atmosférickou 1.5, dokonce s tříválcem. Ve Vitaře je čtyřválec.
Pepa_007
Cukání. Špatné řazení. Hlučnost motoru. Hlučnost na dálnici. Kultivovanost tříválce.

Nic moc.
del42sa
@Pepa_007 kdyby stál do půl míče, tak by to člověk asi neřešil
ericn
@del42sa No tak sem tam ho asi někdo koupí, btw 130benzinů a 4 elektriky za 2025, ale nejspíš jen v základu. Tahle verze za 900k mezi nimi asi ani nebyla. Stejně tak jsou vtipná ta elektra 😁
_Teddy_
@Pepa_007
A za to vsetko je 4 a pol hviezdy. Nechapem...
Ja Prvni 123
@Pepa_007 Tak to bez vyzkouset...
adamzprahy
Za 900 tisíc je to zoufalství. Záleží na výbavě, ale kdo chce stylovku tak Mini Countryman je o třídu a půl větší auto a začíná na 725 takže s výbavou bude na srovnatelné ceně. Ani nemluvím o jiných mainstream autech, ono i těch se stejnou technikou z koncernu Stelantis, třeba tak trochu vysmívaná Alfa Junior. Teď jen otázka jaká je realita, jestli to není jen ceník a za kolik se skutečně prodávají. Plnotučné Jeepy na slevy nikdy moc nebyli, ale tohle s tím stejně nemá nic společného, tak nevim. Nezaujalo.
praptak
@adamzprahy Tak je to cena za výbavu, základ této motorizace dle tabulky stojí 739 tisíc Kč. Úvod článku vyvolává dojem, jako kdyby to byla cena čistě za pohon.
adamzprahy
@praptak jo to chápu, ale pořád je to v hladině větších a vyspělejších aut nebo topu těch menších (ale stále větších). Itálie je trochu anomálie kde se neřeší poměr cena/velikost, ale na všech jiných trzích to s takovou cenovou politikou nevidim dobře. Ale třeba to marketing nějak protlačí. Za mě kdo kupuje technicky a ne marketingově je to předražený klon laciné Stelantis techniky. A jako jo, asi k tomu mám větší skepsi tím že jsem donedávna měl Wranglera 😁
johny555
@adamzprahy Mini Countryman je o třídu a půl větší auto? Sousedi ho mají vedle Q7 a je to naprosto hrozné auto. Ráno, když ho sousedka startuje, tak mě to v létě přes otevřené okno vždy probudí, jaký to dělá kravál, leze se do toho jako do ponorky, no je to stylovka za nesmysl, ale já bych osobně volil spíše tohodle Jeepa.
Mr.Murphy
Trošku se toho auta zastanu - jasně, je to hodně předražené, ale aspoň za to dostanete parádní dávku stylu. Protože to auto je esteticky opravdu povedené.

A Jeep si tohle může dovolit - rýžuje peníze na běžných Avengerech a kolik prodá této specifické nemusí nějak zásadně řešit.

V jiné situaci je na stejném základě třeba Alfa - tam se běžnému Juniorovi zdaleka tak nedaří (neporazí Avengera ani v Itálii) a tak ani verze e4x4 nemá reálnou šanci na úspěch....

A světe div se, ne každý kupuje auto poměrem cena/výkon.... Někomu naopak může vyhovovat, že je tenhle Avenger malý.... na hrkání kolem Cortiny Alfu Stelvio opravdu nepotřebujete 😉
Ja Prvni 123
Hmm, ono staci si nekupovat zrovna NordFace.

Ctyrkolka se da koupit uz za 740... a to je cena dobre vybavene Fabie.

Nicmene porad plati, ze ja si pockam na Grande Pandu, ktera bude se stejnou ctyrkolkou minimalne o 100 tisic levnejsi.

Jasne, je mensi. Ale mne uz staci.
Mr.Murphy
@Ja Prvni 123 jj Pandě bude ten pohon slušet 😄
Marek Bednář
@Ja Prvni 123 grande panda je prostorná zhruba stejně, ale má fest nevýhodu v tom, že je to Smart Car, ne STLA Small, takže má horší infotainment, pomalejší reakce displejů, auto se nastavuje skrz přístrojový štít místo centrálního displeje a okna nemají samočinné dojezdy nahoru (ani řidičovo).
Ja Prvni 123
@Marek Bednář Pomalejsi reakce ji odpustim.
Za 100 tisic.

Tech oken jsem se nevsimnul. To muze byt otravnejsi.
😒
A to jsem ji mel pujcenou nekolik dni.
Nemuze mit dojezd treba ve vyssi vybave?
Spolujezdcovo jsem ani nezkousel, ale u ridice jsem ho urcite otviral.
Arese
Takže když si to shrneme, tak vlastně jediným výrazným plusem tohoto stroje je jeho vnější design. Jinak je to neuvěřitelně předražené auto s příšernou pohonnou jednotkou, dosti stísněným interiérem a kupou dalších, sice menších, ale hodně otravných nedostatků....
Karoq tento Jeep překonává rozdílem třídy nejen co se týče vnějších a vnitřních rozměrů, ale hlavně nabídkou pohonných jednotek a celkovou užitnou hodnotou, praktičností a promyšleností, nemluvě o zůstatkové hodnotě. A přitom je za podobné peníze...
Marek Bednář
@Arese výrazným plusem je hlavně ta čtyřkolka, která celkem málo váží a skvěle funguje. Že ten tříválec a jeho dvouspojka nejsou nic moc, je druhá věc.
johny555
Nj, není to mainstreamové auto, tak nemá ani mainstreamovou cenu.