Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mercedes-AMG ukončí čtyřválcovou C 63. Náhradou ale nebude V8

21 komentářů

Man Ký
@johny555 sportovní auto, motorka a e😜ediční speciál jsou kategorie, které ještě dlouho budou lepší na spalovací pohon...
Man Ký
Do automobilu této velikosti je osmiválec úplně zbytečný, nikomu - s výjimkou fanoušků amerických aut dělajících kravál a jezdících dobře jen rovně - chybět nebude😊
johny555
Stejně mi už přijde komické v dnešní době, kdy elektrika nabízí mnohem větší výkon, zrychlení, spolehlivost, komfort, tak za několik mega kupovat spalovacího medvěda. Jestli čtyřválec, osmiválec, dvanáctiválec, to je úplně jedno, stále to pojede hůř jak průměrná Tesla.
Samozřejmě, každého volba, kdo chce, ať si kupuje klidně pozlacený koňský povoz...
Arese
Šašci. Kdyby aspoň na rovinu příznali, že s tím neprodejným čtyřválcovým hybridem AMG udělalo totální pitomost! A řadový šestiválec se tam "najednou" vejde! 😀
flipmode
@johny555 Hele, neblbni. Chapu, ze nekdo ma rad elektro, ale to, co pises, je cisty fanatismus.

Kdyz pominu srovnani zazitku (elektro je bez emoci, nehlede na vykon - a ano, mel jsem moznost vyzkouset napr. Tesla S plaid), pak tady zustavaji min. dve veliciny, kvuli kterym se elektro jako opravdu sportovni auto (aspon zatim) vubec nechyta😒br />
1. Vaha - a tedy vliv na ovladatelnost, brzdy, rychlost v zatackach atd.
2. Vydrz baterie - na okruhu elektro vydrzi kolik naplno. 3 kola, 4?

Takze ten tvuj vykon, zrychleni atd. je hodne poplatne - pokud chces ukazat borcum na rovince, jak je elektro cool, muze byt. Pokud to se sportovni jizdou myslis vazne, neuvazujes o elektru ani chvili.

Ja osobne neuvazuji o elektru vubec, at uz sport nebo ne, protoze nechci byt otrok auta a planovat jakoukoliv delsi jizdu a ukajet se, jestli usetrim par stovekm mesicne.
Nemam proti elektru principialne nic, uzivatelsky je to produkt pro nekoho jineho a jen chci, at mi vlady pod zastitou "cisteho prostredi" nic nenuti
Man Ký
@TuDu pokud nemáš už dřívější zkušenost s nějakým takovým vozem, ohromí tě pravděpodobně i mizerné sportovní auto.
kari.laz
@johny555 pokud je pro tebe zrychlení to hlavni a ostatní tě nezajímá, tak mas na výběr elektrických povozů celkem dost.
Man Ký
@KANKUNEN tak nepochybuju o tom, že do nového už by nešla 6,3 atmo ale nějaký přeplňovaný čtyřlitr... ale i tak, výkon není všechno a šestiválec bude v téhle velikosti tak akorát
ptr078
@johny555 Stacilo napisat, ze s tym nemas ziadnu skusenost resp. Nepisat nic a nemusel si tu robit zo seba debila
vencelín
@TuDu
Vůči Trabantu či Varanu komodském (Wartburg) to je dábelský peklostroj, to ano 😁. Ale třebas obyčejná Vette je motoricky úplně jinde.
To, že 4 válec do AMG nepatří potvrdily prodeje a reakce uživatelů nejen v Evropě, ale i třebas v US.
TuDu
Tak a kdo se s ním svezl?

Měl jsem to štěstí a úsměv jsem měl od ucha k uchu ještě hoďku po jízdě. Nesedlám denně a ani víkendové takto silná auta, ale nikdo mi nevymluví, že Mercedes nebo kdokoliv z těchto špičkových automobilek, to dělá špatně. A jestli se někdo musí honit za objemem nebo počtem válců a pak v první zatáčce brzdí jak o život, ať si jde plkat na Facebook. Mercedesu to podle mé zkušenosti funguje a že má někdo předsudky, bo 4válec, bo elektrika…
Lenka Čížková
@ptr078 Ptám se jen pro jistotu, máš k tématu co říct, nebo ses přišel jen pobavit na cizí účet?
Barry Lyndon
@johny555 Oni to kupují jako investiční relikt, co bude jako úchvatný historický artefakt opuštěné technologie motoru s vnitřním spalováním zajímavý i za 50 let, což přiznejme si, Tesla asi moc nebude (ta bude zajímavá cca jako akuvrtačka po dědovi s nefunkční baterií, co už nejde sehnat 😊)
ericn
@vencelín No, já se nedivím. Přece jim nedáš víc peněz za horší produkt. Stejně tak je to aktuálně s M5...
vencelín
@ericn
poslali je s tím k čertu, lidově řečeno.
Což většinu lidí nepřekvapuje
ericn
@vencelín prostě a jednoduše jim to hodili všichni na hlavu 😉
ericn
@vencelín Udělali prostě něco, co po nich zákazník nechtěl a hrozně se diví 😁
vencelín
@ericn
ten "sportovni nakladak" z munchenu je tsky kapitola sama pro sebe 😊
Roman
@flipmode Amen!
praptak
@KANKUNEN Než osmiválec s turbem?
KANKUNEN
@Man Ký Ten šestiválec s turbem je lepší i pro to rovně a hlavně to umí dobře i bez zbytečného podřazování.