Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Arriva Praha pořizuje ekologické a bezbariérové autobusy

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Arriva Praha spustila modernizaci vozového parku s přispěním Regionálního operačního programu Střední Čechy.

Společnost Arriva Praha zahájila projekt „Ekologické a bezbariérové autobusy pro Středočeský kraj“ s využitím finančních prostředků poskytnutých z Regionálního operačního programu Střední Čechy (ROP SČ), jehož záměrem je nákup osmi moderních nízkopodlažních autobusů. Výše poskytnuté dotace činí 12,8 milionu korun.

Pořízené autobusy budou v novém korporátním designu společnosti Arriva. Vozidla budou splňovat emisní normu EURO 6 a umožní přepravu osob se sníženou pohyblivostí

a orientací, neboť budou vybaveny výklopnou mechanickou plošinou umožňující snadný nástup i výstup jak cestujícím na invalidním vozíku, tak i rodičům s kočárky.

Nasazení nových autobusů je plánováno na linky v oblastech Příbrami, Dobříše, Březnice

a Sedlčan. Vozidla budou provozována v závazku veřejné služby Středočeského kraje, který má dopravce smluvně zajištěn do roku 2019.

Petr Čihák, jednatel společnosti Arriva Praha, uvedl, že tento projekt zahajuje další etapu modernizace vozového parku firmy s cílem jeho omlazení a dosažení průměrného stáří autobusů provozovaných v závazku veřejné služby 4,37 roku. V současnosti provozuje Arriva Praha v Příbrami v závazku veřejné služby 76 autobusů, jejichž průměrné stáří bude ke konci roku 2014 činit 6,04 roku.

Arriva v České republice provozuje téměř 2000 autobusů a 5 vlaků a zaměstnává přes 3000 zaměstnanců a ročně přepraví 100 milionů cestujících. Celkový obrat skupiny převyšuje 4 miliardy korun. Hlavní činností skupiny je linková autobusová doprava.

Česká pobočka je součástí skupiny Arriva, jedné z největších dopravních společností v Evropě, zaměstnávající 55.000 lidí a ročně přepravující více než 2,2 miliardy cestujících ve 14 evropských zemích.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)