Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Auto7 - 25/2005

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
V šestnácti zemích najednou se představil nový Renault Clio. Na jeho premiéře jsme samozřejmě nemohli chybět a přinášíme oficiální fotografie a informace o tomto ambiciózním přírůstku mezi malými auty.

Obsah

Přímo na věc...

PREMIÉRA      6

V šestnácti zemích najednou se představil nový Renault Clio. Na jeho premiéře jsme samozřejmě nemohli chybět a přinášíme oficiální fotografie a informace o tomto ambiciózním přírůstku mezi malými auty.

novinky      8

Toto vydání je plné atraktivních novinek, které vám přinášíme v předpremiéře: Mercedes třídy S, Subaru Impreza po faceliftu, a dokonce i nový kabriolet značky Volvo – ten jsme zachytili při natáčení reklamy.

test      14

Jako první v Česku jsme otestovali nabroušený Renault Mégane Sport s turbomotorem o výkonu 225 koní.

tajné projekty      16

Co se chystá na poli supersportovních aut? Ferrari údajně testuje nový model a ani Lamborg-hini nezůstává pozadu. Naši špioni zjistili více.

test      18

Volkswagen Polo prodělal dílčí modernizaci. Změnilo se kromě jeho vzezření ve stylu většího passatu ještě něco zásadního?

test      22

Toyota Corolla s karoserií kombi a malým turbodieselem 1,4 litru představuje ideální rodinnou volbu.

test      23

Testovaná Škoda Fabia Combi měla atraktivní litá kola a bezvadné sportovní sedačky. Pod kapotou pracoval motor 1.9 TDI.

test      42

Není moc sériových aut, která by byla blíže závodním speciálům než Subaru Impreza WRX STI s aktivním mezinápravovým diferenciálem DCCD. Jaké jsou pocity soutěžního jezdce?

test      44

Hyundai Terracan je robustní off-road, který si poradí s kdejakou šlamastykou. Testovali jsme ho s motorem 2.9 CRDi a s čtyřstupňovým automatem. Je to dobrá kombinace?

... a vše kolem

ROZHOVOR      20

Společnost Barum Continental patří k českým topfirmám. Zeptali jsme se jejích čelných představitelů, co stojí za úspěchem otrokovické pneumatikářské společnosti. Odpovídal Pavel Pravec a Roman Stiksa.

BAZAR      28

Má sice pouze dvoumístnou karoserii a u nás není příliš rozšířený, přesto můžete v bazaru narazit i na Smart Fortwo. Je to případně dobrá volba k vyřešení městské mobility? Co patří

k silným stránkám ojetého smartu?

PRODEJNÍ AKCE      29

Prodejci nových aut přicházejí každý týden s novými slevovými akcemi. Přehled, který přinášíme, vám hodně usnadní orientaci na trhu nových aut a může vám ušetřit až desetitisíce korun při pořízení nového auta.

TUNING      34

Prostějovský Expert tuning nám ukázal další evoluci svého vrchařského speciálu pod dlouhým označením Mazda 323 GTX 4WD 1.8 16V Turbo. Je to tuning, jak se patří.

PATINA      38

Už ve třicátých letech se jezdilo přes 400 km/h! Představíme šestnáctiválcové Auto Union, které je možná dávným předchůdcem supersportovního Bugatti Veyron, jež jezdí na silnicích dnes.

LAHůDKA      40

Mercedes se nechal inspirovat živočišnou říší a přivedl na svět zajímavý koncept Bionic Car. Auto je hodně podobné rybě. Co tím chtěl Mercedes říci? Bionic Car sice neoplývá mohutným výkonem, ale lahůdkový je bezpochyby…

CO JE TO?      45

Mazda vyvinula novou technologii spojování oceli a hliníku pomocí tepla vznikajícího třením. Nové trendy lze zaznamenat i v oblasti car-audio.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)