Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

BBC v létě odvysílá dokončené epizody Top Gearu

David Bureš
Diskuze (44)
Britská televize již dříve dala najevo, že chce odvysílat natočené, ale nevysílané epizody pořadu Top Gear.

Letošní 22. série motoristické show Top Gear měla čítat 10 epizod, kvůli vyhození jednoho z moderátorů relace Jeremyho Clarksona ale bylo odvysíláno jen sedm epizod. Fanoušci se materiálu z dosud neodvysílaných tří epizod přece jen dočkají.

BBC oznámilo, že natočené, ale neodvysílané epizody se na obrazovkách televize objeví. Datum jejich premiéry je zatím neznáme, stanice pouze nekonkrétně oznámila, že materiál zařadí do svého vysílání během léta.

Fanoušci se tak mohou těšit na návrat Clarksona, Hammonda a Maye. Ve srovnání s dosavadními epizodami se však ty poslední budou lišit – budou postrádat scény ze studia, které jednotlivé příspěvky dosavadního Top Gearu propojovaly. V posledních epizodách rovněž budou chybět tradiční krátké zprávy nebo rubrika Hvězda v autě za rozumnou cenu, v rámci které známá osobnost objede testovací trať Top Gearu v levném voze. Tyto materiály se natáčejí až naposled, těsně před vysíláním, a proto hotové nejsou. Kvůli ukončení Clarksonovy smlouvy se ani nebudou dotáčet.

Neodvysílaný materiál zahrnuje testy Subaru WRX STi a Volkswagenu Golf R nebo dva závody. Prvního se zúčastní klasické kabriolety Fiat 124 Spider, MGB GT a Peugeot 304 Cabriolet, v druhém budou moderátoři hledat nejlepší ojeté SUV.

BBC se slavné značky Top Gear nehodlá vzdát ani v následujících letech, vždyť pořad s tímto názvem se na obrazovkách britské veřejnoprávní televize objevuje již od roku 1977. BBC chce Top Gear obnovit v příštím roce v novém formátu s novými moderátory.

Kvůli plánům na obnovení Top Gearu se v Británii čile spekuluje o osobách, které by v pořadu mohly účinkovat místo Clarksona, Maye a Hammonda. V minulých týdnech padla v britských médiích taková jména jako Angela Ripponová (moderátorka původního Top Gearu), Steve Coogan (britský moderátor) nebo Rowan Atkinson (komik, představitel Mr. Beana).

Současná podoba Top Gearu končí kvůli vyhození Clarksona, které bylo způsobeno jeho potyčkou s producentem pořadu Oisinem Tymonem. Sám Clarkson minulý týden ve sloupku pro Sunday Times vysvětlil, že byl v den potyčky vystresovaný kvůli nálezu na jazyku, který je patrně nádorem. Ve sloupku pak dále uvedl, že by se mohl objevit v novém motoristickém pořadu.

David Bureš
Diskuze (44)
24. 4. 2015 22:34
Re: Spekulace a domněnky
Co treba Mariachi? >:D >:-[]
24. 4. 2015 22:33
Re: Mr. Bean
Presne - vymyslel Atkinsonuv cyklus a ma hotovo.
Nebo ze bych se spletl jako Paris s Robinem Williamsem? >:D
24. 4. 2015 12:13
Re: Spekulace a domněnky
Je to škoda. Hammond je typický sangvinik, May flegmatik a Clarkson cholerik. I když byl jejich způsob humoru občas trapný, pořad byl osobitý a sledovatelný. Člověk se mohl i usmát i zamyslet (třeba nad tím, co si o nás řidičích automobilky asi myslí).

Synátor mi říkal, že někde četl, že Clarkson uzavřel s BBC smlouvu na nějaký jiný pořad, ale TG zatím nic. Nevím, co je na tom pravdy.
Avatar - Dinar
24. 4. 2015 11:05
Re: Spekulace a domněnky
Souhlas. Nejblíž k TG by mohl mít pojetím Needell, Sutcliffe je suchar. ;-)
Avatar - Dinar
24. 4. 2015 11:04
Re: Spekulace a domněnky
Harris ne, je to řidič, není to šoumen, ta trojka je jedinečná v tom, že jsou šoumeni všichni a každý trochu jinak, a taky v jejich vzájemném vztahu. Navzájem se "urážet" způsobem, kterým to ti tři dělají, můžou jenom lidi, mezi kterýma to opravdu funguje. ;-)