Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bosch: ESP má ve výbavě 39 % nových automobilů

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Podle údajů Bosche bylo v Evropě v roce 2003 procento vozů vybavených stabilizačním systémem na hodnotě 29 %, v roce 2005 to bylo již 39 %.

Před dvěma lety podepsal jeden z velkých hráčů na trhu elektronických stabilizačních systémů evropskou chartu bezpečnosti silničního provozu, čímž deklaroval záměr podílet se na informování široké veřejnosti o výhodách ESP a jemu podobných zařízení, která mohou zachránit životy mnoha lidí na silnicích nejen v Evropě.

Evropská unie si vytýčila cíl snížit počet usmrcených osob v silniční dopravě do roku 2010 na 25 tisíc ročně. Bosch se podílí na splnění tohoto cíle iniciativním školením personálu, který může ovlivnit rozhodování lidí kupujících nový automobil. Dosud programem ESP®erience prošlo 25 tisíc profesionálů z oblasti obchodu s automobily. Právě ESP je totiž stále poměrně nákladnou položkou řady modelů, ale na rozdíl od komfortních prvků výbavy může v krizové situaci účinně pomoci. Poučná jsou videa, která Bosch nabízí zájemcům o informace týkající se funkce a výhod stabilizačního systému na adrese http://www.bosch-esperience.co.uk .

Podle údajů Bosche bylo v Evropě v roce 2003 procento vozů vybavených stabilizačním systémem na hodnotě 29 %, v roce 2005 to bylo již 39 %. Od roku 1995 vyrobil Bosch 20 milionů systémů ESP. V sousedním Německu je v současnosti stabilizačním systémem vybavováno 72 % všech nově zaregistrovaných vozů.

Ondřej Láník
Diskuze (4)