Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čínský Jincheng podepsal alianci s Aprilií

Roman Daněk
Diskuze (8)
Jincheng Corporation, jeden z největších čínských výrobců motocyklů, dnes oznámil podpis strategické aliance s italskou Aprilií. Pro posílení pozic na americkém trhu Jincheng vytvořil novou společnost Devon Motorcycles.

Aprilia je významným výrobcem motocyklů a skútrů po celém světě a dosahuje tržeb ve výši 300 mil. amerických dolarů. Od roku 2004 je součástí finanční skupiny Piaggio, největšího italského koncernu na výrobu motocyklů.

Čínský Jincheng a italská Aprilia se budou podílet na výrobě nových motocyklů a motorů. Wang Jian, prezident Jincheng Group, médiím sdělil: "Podpis smlouvy s Aprilií je klíčovým krokem k naší globální expanzi. Aprilia je světoznámý výrobce motocyklů, má vybudované slušné renomé a má zajímavý podíl zákazníků na evropském trhu."

"Pro rozvoj a budování sítě dealerů v Americe jsme založili novou společnost Devon Motorcycles, která začátkem roku 2007 začne prodávat skútr Eupolo s motorem o obejmu 50 a 150 cm3," řekl Ruth Wu, výkonný viceprezident Devon Motorcycles.

Produkce nových skútrů pod taktovkou Aprilie by se měla rozběhnout v posledních měsících letošního roku a v motosalonech se začnou prodávat na jaře 2007.

Roman Daněk
Diskuze (8)