Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Continental kupuje Siemens VDO a výrobce brzd AP

Dan Vořechovský
Diskuze (1)
Německý výrobce dílů pro automobilový průmysl Siemens VDO bude mít nového majitele. Stane se jím německý koncern Continental AG, který minulý týden oznámil také akvizici italského výrobce bubnových brzd Automotive Product Italia.

Německý koncern Continental AG se s německou společností Siemens dohodl na koupi její dceřiné firmy Siemens VDO. Obě německé společnosti se dohodly na částce 11,4 miliard eur. Continental se akvizicí společnosti Siemens VDO, která zaměstnává zhruba 50 tisíc pracovníků, zařazuje co se výše obratu týká mezi pět největších dodavatelů pro automobilový průmysl na světě. Obrat obou firem totiž dosahuje 25 miliard eur a obě firmy zaměstnávají dohromady 140 tisíc pracovníků. Prodej by měl být dokončen do konce tohoto roku (vyžadováno je rovněž schválení antimonopolním úřadem) a pro Continental je to největší obchod v jeho historii. Společnost Siemens VDO se ještě nedávno připravovala na svůj vstup na kapitálový trh, avšak zájem Continentalu tyto plány změnil. Siemens VDO bude zařazena do divize Automotive Systems.

Společnost Siemens VDO, která má své pobočky i v České republice, se zabývá výrobou elektronických, elektrických a mechatronických výrobků pro automobilový průmysl. Firma například vyrábí informační a komunikační automobilové systémy, airbagy, systémy ABS nebo přístupové systémy.

Německý koncern Continental rovněž minulý týden oznámil nákup italského výrobce bubnových a parkovacích brzd pro osobní a užitkové vozy Automotive Product Italia (AP). Prodej i v tomto případě ještě musí schválit příslušné úřady. Italská společnost AP byla založena v roce 1984 a zaměstnává zhruba 500 pracovníků. Její prodeje dosáhly v loňském roce 79 milionů eur a mezi jejími zákazníky najdeme automobilky Fiat, Ford, Toyota nebo Mazda.

Dan Vořechovský
Diskuze (1)