Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dalniční známky na rok 2006 již neplatí

Ondřej Láník
Diskuze (21)
Celoroční dálniční známky na rok 2006 přestaly platit posledním dnem roku 2006, i když je na nich uvedena platnost do konce ledna 2007.

Důvodem změny je novela zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích, která nabyla účinnosti 1. ledna 2007 a kterou se zavádí elektronické mýtné pro nákladní vozidla. Změna vyplývá z § 21 b tohoto zákona. Ten zkracuje platnost celoročních kupónů v roce předcházejícím nabytí účinnosti zákona, tj. v roce 2006. Změna se týká všech vozidel včetně osobních automobilů.

Cena celoročního kupónu pro vozidla o hmotnosti do 3,5 tuny zůstává pro rok 2007 stejná jako v roce 2006, tedy 900,- Kč, a tento kupón platí od 1.prosince 2006 do 31.ledna 2008.

Vedle celoročního kupónu lze v prodejních místech zakoupit i kupóny s kratší dobou platnosti.Prodejní místa musí být označena samolepkou a kupóny smějí být prodávány pouze za nominální ceny, stanovené nařízením vlády. Kupóny je možno zakoupit ve všech provozovnách České pošty, a.s., u smluvních prodejců na čerpacích stanicích pohonných hmot, zejména na zpoplatněné síti dálnic a rychlostních silnic a při nájezdech na tyto komunikace. Dále pak na dálničních hraničních přechodech a na dalších místech se službami pro motoristy. Všichni prodejci musí být vybaveni informačními materiály, tj. samolepkou s označením prodejního místa, ceníkem a čtyřjazyčným informačním letákem.

Ondřej Láník
Diskuze (21)
3. 1. 2007 08:45
Re: Do Rakouska
Ja ji vydz nalepim hodne, hodne z lehka, nepritlacim..to pak jde vetsinou odlepit uplne v pohode...Ale jinej problemek...2007 mi nesla odlepit z toho papirku ...no skratka nesla, odlepovala se i s jednou vrstvou toho papiru. A nakonec se natrhla, asi tak pul centi. Nejsem expert na dalnicni nalepkologii, ale, sakra, jak nekompetentni musi ti lidi byt, kdyz nemuzou ani takovou vec udelat poradne. A slovenska nalepka, ta sa zase pri odlepovani zacala oddelovat i na tech rezech v nalepce...
2. 1. 2007 17:04
Re: NA ČELO
;-)
2. 1. 2007 17:03
Re: NA ČELO
>:D :yes:
2. 1. 2007 15:58
Re: NA ČELO
Připrav si rezervní čelní sklo s rakouskou dálniční známkou (popřípadě,že jezdíš do více zemí,tak samozřejmě více skel)a měň je podle potřeby >:D :yes:
2. 1. 2007 15:14
NA ČELO
Pozor - letos se dálniční známka lepí na čelo a vylepit si ji musí každej, kdo nenosí ofinu. Ten s ofinou může vystrčit na kontrolu pr... tedy zadek... je to jediný důstojný místo, kam ta známka patří. Samozřejmě, že na okna si nesmíš vylepovat loga svejch oblíbenejch hrdinů... vždyť okna slouží k tomu, aby bylo z auta vidět. No jo, jenže, když holt na nás stát uvalil další daň, stanoví výjimku ze zákazu lepení... bude to v rohu... tak se nezlob... Takže lepíme a lepíme. Co, lepíme... hlavně odlepujeme. Z toho rohu. Už mám dokonalej grif. Sednu na sedadlo spolujezdce, ale jen napůl, dveře nechám otevřené, levým loktem zalehnu na středovou opěru, nohy opřu o pravej podběh a s kudlou v pravačce dlabu loňskou známku. Nejde to... když to konečně oddalbu, zůstanou mi na skle stopy lepidla. Vezmu žmolky z odlepené známky a nalepuji na ně zbytky lepidla... cemr vymraženej z těch otevřenejch dveří, přístrojovku rozpíchanou, to jak mi kudla sjížděla po skle... Ale co, nalepím novou. Musím si koupit fixku na popis cedeček, jo, lihovej fix, ničím jiným se na to nedá psát. Třese se mi ruka, mám strach, že se spletu a budu muset prodat auto... no... jakžtakž jsem tam napsal správnou RZu... sakra, je spávná, ale z minulého auta... za to je doživotí... Tak co teď... lihovej fix nejde gumovat... jsem psychicky na dně... že bych si koupil nazpátek svou minulou káru... sakra... to nemá řešení. Ještě, že si můžu koupit známku jinou. Tuhle si nalepím na brejle, aspň budu vypadat jako Terminátor. P.S. Je to celé jedna velká pakárna. A malej rébus na závěr. Na skle smíš mít jen jednu dálniční známku. Jak to tedy děláš, když jedeš do Rakouska?...