Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Další významné novinky na Autosalonu Brno 2003

Ondřej Láník
Diskuze (1)
Přehled dalších novinek včetně fotografií prezentovaných na Autosalonu v Brně najdete zde...

Ford, který rozbil svůj stan v pavilonu Z, přivezl do Brna velkoprostorový Focus C-max, tedy model, který na podzim zaútočí na pozice Opelu Zafira a nového Volkswagenu Touran. Nechybělo ani přepracované Mondeo a malý kočkolap Ford Streetka.

Poněkud stranou mimo hlavní 3 automobilové pavilony se letos usadily exkluzivní italské automobilky Ferrari a Maserati. Najdete je v pavilonu H (nedaleko pavilonů V a G), který je jim zcela vyhrazen. To je vzhledem k atraktivitě vystavených vozů jen a jen dobře. Největší atrakcí je jediné do ČR dovezené Ferrari Enzo, které má již dokonce svého šťastného českého majitele. Pohladit očima můžete hlavní maranellské hvězdy: Ferrari 360 Modena, 360 Spider, 575 M Maranello a když vše dobře dopadne tak i ženevskou novinku 360 Challenge Stradale. Ta byla během prvního novinářského dne stále ještě na cestě z Monte Carla, ale během pátku má dorazit do Brna.

Uprostřed nejlépe klimatizovaného pavilonu (nový pavilón V) byste se měli zastavit u stánku Mazdy, která vedle zajímavé Mazdy 2, přivezla na český trh i technickou lahůdku, čtyřdveřové kupé RX-8 s Wankelovým motorem. Zajímavé a krásné vozidlo se prodává ve dvou výkonových variantách Renesis (141 kW) a Revolution (170 kW) za 999.900,- Kč resp. 1.259.900,- Kč

Českou premiéru měl také Opel Signum, který jsme měli možnost krátce vyzkoušet. Naše první jízdní dojmy z tohoto vozu přineseme příští týden. Velký hatchback o délce 4,6 m a s rozvorem 2,83 m se prodává v cenách od 789.900,- Kč do 1.259.900,- Kč.

Ráznou německou odpovědí na Ferrari Enzo je Porsche Carrera GT, poprvé představené v ČR. Desetiválec 5,7 l o výkonu 450 kW a točivém momentu 590 Nm, může dvoučlennou posádku katapultovat z 0 na 100 km/h za 3,9 s a do 10 sekund máte na tachometru 200 km/h. Jízda maximální rychlostí 330 km/h je pro většinu z nás na našich silnicích jen těžko představitelná.

Stánek Saabu obklopený německou konkurencí BMW a Audi v pavilonu G2, jistě stojí také za pozornost. V hlavní roli zde vystupuje Saab 9-3 Aero - oblíbená sportovní varianta devět-trojky.

Mladá značka Smart se postupně etabluje na českém automobilové trhu a pomoci jí v tom mají nyní již také dvoumístné Roadstery a Roadstery-Coupé. Oba jsou vystaveny, stejně jako smartova klasika City-Coupé, která je zde i v provedení pro pražskou městskou policii. Roadster s přeplňovaným motorem SUPREX o objemu 0,7 l (45 kW) stojí 499.000,- Kč, silnější 60 kilowattová verze pak příjde na 617.000,- Kč.

Ondřej Láník
Diskuze (1)