Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Historie crash-testů: Fiat 126p Maluch (video)

Aleš Dragoun
Diskuze (26)

Původně italský Fiat 126 doslova motorizoval Polsko a má u našich severních sousedů řady fanoušků.

Pro mnohé byl Fiat 126 prvním vozem, který kdy řídili. A určitě by se našla i řada těch, pro které byl bohužel tím posledním. Bariérová zkouška provedená magazínem Auto, motor und sport skončila tragicky. Absolvoval ji ještě původní chromovaný model, ale technické změny nebyly během produkce velké.

Výsledky byly zdrcující. Prasklý držák bezpečnostního pásu způsobil to, že hlava figuríny prorazila čelní sklo, což by pro živého člověka mělo smrtelné následky. Přední kapota, pod kterou byl ovšem skryt zavazadlový prostor, byla kratičká a nedokázala pobrat kinetickou energii ani při 40 km/h. Ano, nezapomínejme na to, že model 126 měl vzduchem chlazený řadový dvouválec vzadu. Vzduch sice později nahradila kapalina, ale to se netýkalo testovaného modelu.

Polská přezdívka Maluch se stala ke konci výroby dokonce oficiálním názvem. Poslední vůz opustil továrnu v Bielsko-Biale v roce 2000, po sedmadvaceti letech. Zatímco v Itálii se vyráběl od roku 1972 a již začátkem 80. let jej tam nahradila Panda, polský závod s původním názvem FSM (Fabryka samochodow malolitrazowych) zásoboval i západní trhy. Včetně toho domácího .

Aleš Dragoun
Diskuze (26)
Avatar - KubikCv
3. 12. 2011 16:07
Redakce
A co takhle Trabant? :-)

[odkaz]
1. 12. 2011 23:41
Re: Mały Fiat przetrwa jeszcze tysiąc lat
To jest taki sam jak w Czechach. Oto lista oczekujących na Trabanty lub Skoda Favorit.
Używane samochody były również droższe niż nowe. >:D
1. 12. 2011 23:10
Re: Poláci...
Prawdziwa prawda :yes:
Avatar - Blue Sun
1. 12. 2011 22:34
Poláci...
Co všechno poláci nevytvoří o svém Fiátku >:D [odkaz]
1. 12. 2011 21:58
Re: Mały Fiat przetrwa jeszcze tysiąc lat
>:D Pierwszy raz to widzę >:D Jest super :yes: Mój wujek jeżdził Maluchem od 1978 do 2005. Jednym i tym samym Fiatem. Co prawda silnik wymienił, remontował auto. Normalnie eksploatował 126p na co dzień >:D Jak będę widział wujka, to puszczę mu ten teledysk :-)
Jeszcze jakiś czas temu można było spotkać Malucha na polskich drogach z subwooferem. Najpierw było słychać "ums ums ums ums !!!" Póżniej nadjeżdżał Mały Fiacik.
Sam pamiętam jak się w kilka osób się pakowaliśmy do Małego Fiata i jechaliśmy na dyskotekę >:D
W latach 80-tych ciężko było kupić Fiata 126p. Na giełdzie kosztował 2 razy niż w salonie. Najpierw trzeba było dostać talon na Fiata. Tylko członkowie PZPR mieli talony na auto. Jak ktoś miał już talon, to wtedy mógł kupić wymarzone 126p. Ludzie też wpłacali pieniądze na książeczki PKO i czekali kilka lat na Malucha. Niektórzy już się nie doczekali na wymarzonego Fiacika.
Wtedy nikt nie myślał o crash testach. Każdy Polak był wtedy dumny z posiadanego Fiata 126p >:D