Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Frankfurtský autosalon 2013: Den nultý

David Bureš
Diskuze (7)
Letošní ročník frankfurtského autosalonu začíná. Prohlédněte si první fotografie z výstaviště.

Letošní ročník autosalonu IAA je již 65. v pořadí. Redakce Auto.cz na nejvýznamnějším německém veletrhu aut samozřejmě nemůže chybět.

Výstaviště ve Frankfurtu jsme navštívili již odpoledně před oficiálním zahájením. Na stáncích jednotlivých automobilek ještě vládne čilý ruch, pracuje se na tom, aby v úterý, na prvním novinářském dnu, bylo všechno na sto procent hotové.

Zatímco do některých pavilonů je vstup zcela zakázán, do jiných je možné se dostat a prohlédnout si s předstihem některé vozy, které oficiální výstavní premiéru budou mít až v úterý.

V přiložené fotogalerii si tak můžete mimo jiné prohlédnout kombi Honda Civic Tourer s objemným zavazadelníkem, elektromobil BMW i3, koncept Infiniti Q30 naznačující kompaktní model této značky, novou generaci Peugeotu 308 a další automobily.

Po pochůzce po výstavišti na nás čekal v podvečer čekala akce u Kie. Ta den před oficiálním otevřením autosalonu již tradičně představuje vozy, které na nadcházející výstavě představí. Letošními novinkami této automobilky pro Frankfurt jsou nová generace Soulu a koncept Niro naznačující podobu zvažovaného malého SUV. Kia ve Frankfurtu dále předvede modernizovaný model Optima.

Letošní ročník IAA se koná od 10. do 22. září, pro veřejnost budou brány výstaviště otevřeny od 14. září. Pro návštěvníky budou výstavní haly otevřeny každý den od devíti hodin ráno do sedmi hodin večer.

Video se připravuje ...


David Bureš
Diskuze (7)
Avatar - Choochoo
10. 9. 2013 14:14
Re: Civic Tourer
Zuzovat spodek auta dle kabiny je nesmysl. Kabina se vzdy zuzuje jinak [odkaz]
To zuzeni naopak vypada dynamicky, bez nej by to byla tuctova krabice.
10. 9. 2013 13:17
Re: Civic Tourer
ta riasa nad zadnym kolesom, ktora sa smerom do zadu nezuzuje, ako zbytok auta.
Avatar - Choochoo
10. 9. 2013 12:20
Re: Civic Tourer
Co je na tom nesoumerneho? To auto ma jeden z nejmensich zadnich previsu, takze zadny batoh. Krasne drzi klinovy tvar, proste nadhera.
10. 9. 2013 11:28
Re: Civic Tourer
V dizajnerskom jazyku sa to vola nesumrne rozlozenie hmoty a u sefdizajnera to bud uhras na dekadentny barokny styl alebo letis. Je tam tenka hranica. Takyto dizajner by sa potom neuplatnil v ziadnej EU automobilke, jedine v Hyundai a Forde.
Avatar - Choochoo
10. 9. 2013 10:37
Civic Tourer
Bezkonkurecne nejhezci kombi, sportovne ladeny originalni design a pritom prakticke, proste nadhera :yes:
[odkaz]