Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GM chce uzavřít továrnu Portugalsku. Odbory se bouří

Libor Zezulka
Diskuze (18)
V továrnách General Motors v Německu a Španělsku se bude příští týden protestovat proti rozhodnutí vedení uzavřít výrobní závod v Portugalsku.

General Motors chce uzavřít svou portugalskou továrnu, což se nelíbí odborům. Na tento týden proto naplánovaly stávku ve výrobních závodech v Německu a ve Španělsku. Kvůli stávce bude významně omezen provoz, výroba se omezí či úplně zastaví. Vedení koncernu se nelíbí, že výroba jednoho modelu stojí o 500 Euro víc než v jiných továrnách v této oblasti a chce proto přesunout výrobu do Zaragozy ve Španělsku.

Odbory obviňují General Motors, že uváděná částka 500 Euro má pouze ospravedlnit záměr koncernu uzavřít portugalskou výrobní kapacitu a přesunout výrobu dále na východ, kde jsou mnohem nižší náklady. V továrně nedaleko Lisabonu pracuje asi 1100 lidí, konec výroby by znamenal pro Portugalsko, jež se z hlediska výkonnosti hospodářství nachází na chvostu celé EU, další velkou ránu.

Libor Zezulka
Diskuze (18)
19. 6. 2006 21:15
Re: nechapu
:-) :yes: :yes: To jsem nevěděl, jak si stojí některé US produkty proti TTT... tam asi tenhle slogan nepužívaj, co :-) :yes: