Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Itálie – druhá kvalifikace

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Druhá kvalifikace na GP Itálie se nesla ve zlepšování pátečních časů, pouze Porto a Gibernau své excelentní páteční výkony nedostihli, ale i tak je nikdo nepřekonal. Našim se opět dařilo.

Druhá kvalifikace na GP Itálie se nesla ve zlepšování pátečních časů, pouze Porto a Gibernau své excelentní páteční výkony nedostihli, ale i tak je nikdo nepřekonal. Našim se opět dařilo.

125

Pole position si pro zítřejší závod zajistil Němec Steve Jenkner (Aprilia), jenž časem 1:58,575 vytvořil nový nejlepší čas okruhu, když loňský výkon Pabla Nieta vylepšil o 0,151 sekundy. Jenkner v samotném závěru odsunul na druhé místo Casey Stonera (KTM), který zaostal o 0,302 sekundy. Třetí příčku si vybojoval domácí mladíček Mattia Pasini (Aprilia), kterého jeho manažer Lucio Cecchinello považuje za talent gigantických rozměrů. Poslední místo v první řadě si zajistil Andrea Dovizioso (Honda). Až se druhou řadou se musí spokojit Roberto Locatelli (Aprilia), kde jej doplní Mika Kallio (KTM), Hector Barbera a Jorge Lorenzo (Derbi). Barbera a Kallio měli v úvodu kvalifikace kolizi, když Barbera najel do Kallia. Kvalifikace se vydařila i Lukáši Peškovi (Honda), který odstartuje ze 13. příčky, když za Jenknerovým časem zaostal o pouhou 1,043 sekundy. Nejvyšší naměřenou rychlost docílil Kallio – 234,1 km/h.

250

Na pole position se postaví zítra Sebastian Porto (Aprilia), který se svým včerejším časem 1:53,691 udržel na čele i přesto, že se dnes nedokázal zlepšit. Na druhé místo se dnes vyhoupl Dani Pedrosa (Honda), jehož čas je jen o 0,288 sekundy horší Portova. Ze třetího místa odstartuje Randy de Puniet (Aprilia) a první řadu doplní Toni Elias (Honda). Ve druhé řadě se pod vedením nováčka Alexe de Angelise (Aprilia) seřadili samí domácí jezdci. Pátý je Manuel Poggiali, šestý Franco Battaini (oba Aprilia) a osmý čas zajel Roberto Rolfo na Hondě. Náš Kuba Smrž (Honda) také dokázal zlepšit svůj páteční čas, ale na udržení v první desítce to nestačilo. Odstartuje ze třetí řady ze 12. místa, ale potěšující je malá ztráta na nejlepšího – 2,281 sekundy. Nejvyšší rychlost dnes byla naměřena Fonsi Nietovi (Aprilia) a její hodnota je 277,4 km/h.

MotoGP

Všem italským jezdcům v královské třídě vypálili rybník Španěl a Američan. Nejlepší postavení na startu bude zítra mít Sete Gibernau (Honda), který se sice dnes nedokázal přiblížit ke svému včerejšímu fantastickému času, ale i tak byl jeho dnešní čas nejlepší. Pole position mu ale zajišťuje jeho páteční čas 1:49,553. Na druhé místo se konečně dostal Nicky Hayden (Honda), když konečně zajel tak jak se sluší na jezdce továrního týmu Hondy. Za Gibernauem zaostal o 0,369 sekundy. Ze třetí příčky odstartuje domácí hvězda Valentino Rossi (Yamaha), který v závěru podlehl Haydenovi o pouhých 0,004 sekundy.

Druhou řadu povede zítra do boje Alex Barros (Honda), který také konečně předvedl kvalifikaci hodnou svého týmu a své pověsti. Vedle něj se postaví lepšící se Marco Melandri (Yamaha), který dokázal porazit Maxe Biaggiho (Honda) na šestém místě. Zajímavé je složení třetí řady. Sedmý čas zajel Makoto Tamada (Honda) a opět je nejlepší na pneu Bridgestone následován Lorisem Capirossim jehož Ducati zase trochu jede. Kvalitní počin svým 9. místem předvedl Kenny Roberts (Suzuki), který netrpělivě čeká na finální verzi nového motoru testovaného předběžně již po závodě v Jerezu. Bude si ale ještě pár závodů počkat a bojovat s tím co má. Čtvrtá řada má také nečekané složení. Desáté místo Shinyi Nakana (Kawasaki) asi nepřekvapí, ale až 11. čas Carlose Checy (Yamaha) a 12. čas Colina Edwardse (Honda) není právě to nejlepší, co by tato dvojice uměla.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)