Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Itálie, kvalifikace: Pešek odstartuje z 2. řady

Roman Daněk
Diskuze (4)
Do nedělního závodu si v Itálii vybojovali Pole Position jezdci: 125 - Faubel, Pešek je osmý; 250 - Bautista, Abrahám je 14.; MotoGP - Stoner.

125 cm3

Kvalifikace - V pátek v prvním měřeném tréninku byl nejrychlejší největší smolař sezóny Matia Pasini, ale kvalifikacích se mu vůbec nedařilo a skončil celkově až devátý. Pole Position vybojoval výborným pátečním časem Hector Faubel, kterého v první řadě doplní Di Meglio, Talmacsi a domácí jezdec Lombardi. Náš Lukáš Pešek v sobotu nedokázal zlepšit svůj čas na jedno kolo a na startovním roštu mu patří osmá příčka.

Postavení na startu - 1. Faubel, 2. Di Meglio, 3. Talmacsi, 4. Lombardi, 5. Koyama, 6. de Rosa, 7. Iannone, 8. Pešek, 9. Pasini, 10. Olive.

250 cm3

Kvalifikace - Vítězem první kvalifikace byl Alex de Angelis a Karel Abrahám vybojoval výborné desáté místo. Ale po sobotní kvalifikaci bylo vše jinak: Pole Position získal dravý mladíček Alvaro Bautista před Doviziosem, S. Aoyamou a Lüthim. Suverém letošní sezóny, Jorge Lorenzo bude startovat až z 20. místa a můžeme se těšit na skvělé předjížděcí manévry, protože španělský jezdec bude určitě postupovat jezdeckým polem vpřed. Abrahám nedokázal po sobotní kvalifikaci udržet místo v první desítce, ale i tak vyrazí do závodu z dobrého 14. místa.

Postavení na startu - 1. Bautista, 2. Dovizioso, 3. S. Aoyama, 4. Lüthi, 5. de Angelis, 6. Barbera, 7. H. Aoyama, 8. Kallio, 9. West, 10. Simon ... 14. Abrahám.

MotoGP

Kvalifikace - V prvním měřeném tréninku zajel nejlepší čas Pedrosa, následován domácím miláčkem publika, Valentinem Rossim. V druhém měření sil se do čela dostal Stoner, ale byl tvrdě stíhán dvojicí jezdců z týmu Rizla Suzuki v pořadí Hopkins a Vermeulen. V třetím tréninku se opakovalo pořadí z prvního měření, Pedrosa - Rossi.

V samotné kvalifikaci vybojoval Pole Position současný lídr průběžného hodnocení, Australan Casey Stoner na motocyklu Ducati. Druhé místo ukořistil jeho krajan Chris Vermeulen a ze třetího místa odstartuje Valentino Rossi. Určitě stojí za zmínku, že francouzský závodník Olivier Jacque získal pro tým Kawasaki Racing výborné 4. místo.

Postavení na startu - 1. Stoner, 2. Vermeulen, 3. Rossi, 4. Jacque, 5. Capirossi, 6. Melandri, 7. de Puniet, 8. Pedrosa, 9. Hopkins, 10. Barros.

Roman Daněk
Diskuze (4)
Avatar - da_b0mb
3. 6. 2007 14:52
Re: 250
Mas recht...super zavod! Skoda Lorenza,zaslouzil by dojet prvni potom co ukazal. GP taky nebyly spatny...Vale suveren,Barrosoj to preju
3. 6. 2007 13:47
250
Tak si myslím že čtvrtlitry nám předvedly znova excelentní závod. I když škoda sestřelení Lorenza v posledním kole. To bylo na přesdržku.
Avatar - da_b0mb
3. 6. 2007 11:47
Ouuu
Skoda Lukasi :-( Ty posledni kola byly skvele zajety...skoda toho konce :-(