Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Katalánska, Barcelona – Druhá kvalifikace

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Druhá kvalifikace na nedělní GP Katalánska se nesla ve znamení neskutečného horka, kdy se teplota vzduchu vyšplhala až na 33°C. To bylo také příčinou, proč se mnoha jezdcům nepodařilo vylepšit páteční časy.

Druhá kvalifikace na nedělní GP Katalánska se nesla ve znamení neskutečného horka, kdy se teplota vzduchu vyšplhala až na 33°C. To bylo také příčinou, proč se mnoha jezdcům nepodařilo vylepšit páteční časy.

Sobota přinesla zlepšení rekordního času také ve třídě 125, když domácí Pablo Nieto (Aprilia) dokázal jeho hodnotu posunout na čas 1:51,043, čímž jej zlepšil o 0,173 sekundy. Druhý Andrea Dovizioso (Honda) na Nieta ztratil 0,177 sekundy. Tito dva dokázali porazit včera nejlepšího Lucia Cecchinella (Aprilia) a odsoudit jej na třetí pozici. První řadu uzavírá domácí Hector Barbera (Aprilia). Na páté místo stačil včerejší druhý čas Alexi de Angelisovi (Aprilia), který se stejně jako šestý Dani Pedrosa (Honda) nedokázal dnes zlepšit. Na sedmé místo poskočil Youchi Ui a sedmý odstartuje Steve Jenkner (oba Aprilia)

Ve třídě 250 se obsazení první řady prakticky nezměnilo, jen na druhé místo poskočil ze včerejšího třetího Manuel Poggiali (Aprilia). Za nejrychlejším Randy de Punietem a jeho včerejším časem 1:47,117 zaostal o 0,167 sekundy. Na třetí místo klesl Toni Elias Jenž se stejně jako de Puniet nedokázal zlepšit. Čtvrtý zůstává Franco Battaini, který dokázal ze svého včerejšího času umazat 0,353 sekundy. Pátý čas udržel i včera pátý Sebastian Porto (Honda) před Fonsim Nietem (oba Aprilia). Na sedmé místo se posunul Naoki Matsudo na Yamaze a na osmé se posunul Roberto Rolfo (Honda). Včera šestý Anthony Westem klesl do třetí řady na 9. místo.

Naši si dnes prohodili pořadí. Kuba Smrž (Honda) zajel 21. čas. Lukáš Pešek (Yamaha) odstartuje jako 22.

Ve třídě MotoGP stejně jako ve 250 zůstal stejný vítěz jako v pátek a i on nedokázal zlepšit svůj čas. Valentino Rossi (Honda RC211V) byl sice i dnes nejrychlejší, ale svůj páteční čas 1:43,927 sekundy pokořit nedokázal. Také druhý Loris Capirossi (Ducati Desmosedici) nedokázal zlepšit svůj páteční čas a zůstává na druhém místě. Dnešní horký den, zdá se, vyhovoval jezdcům na modrých Yamahách týmu Gauloises Tech 3 a především Olivieru Jacquovi (Yamaha YZR-M1), který dramaticky zrychlil o více než sekundu a posunul se na třetí místo startovního roštu. Na čtvrtou příčku klesl Manuel Gibernau (Honda RC21V), který také nedokázal překonat páteční čas.

Na páté místo poskočil Jcqueův kolega Alex Barros (Yamaha YZR-M1) a na šestou příčku tak odsunul včera nejlepšího jezdce Yamahy Shinyu Nakana (Yamaha YZR-M1). Vynikající výkonnost potvrdil Colin Edwars (Aprilia RS3), který dokázal udržet včerejší sedmé místo a odstartuje z prozatím nejlepší pozice. Na osmé místo se vyhoupl Carlos Checa (Yamaha YZR-M1), když odsunul do třetí řady Maxe Biaggiho (Honda RC2111V).

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)