Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Německa – Biaggi na pole position

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Druhý den kvalifikací na GP Německa na okruhu v Sachsenringu se nesl v proměnlivém duchu. Obecně se zrychlovalo, ale značná část jezdců nedokázala páteční časy vylepšit.

Druhý den kvalifikací na GP Německa na okruhu v Sachsenringu se nesl v proměnlivém duchu. Obecně se zrychlovalo, ale značná část jezdců nedokázala páteční časy vylepšit.

125

po dnešním razantním zlepšení se na pole position prosadil vedoucí jezdec šampionátu Andrea Dovizioso (Honda), který zajel čas 1:27,836, ale stále o více než desetinu zaostal za rekordem z loňska. Na druhé místo klesl Hector Barbera (Aprilia), který byl včera nejrychlejší a svůj čas dnes nedokázal vylepšit. Zaostává za prvním o 0,034 sekundy. Na třetí místo se vyhoupl domácí miláček Steve Jenkner (Aprilia) a první řadu doplní Mirko Giansanti (Aprilia). Druhou řadu obsadili Pablo Nieto, Marco Simoncelli (oba Aprilia), Julian Simon (Honda) a propadl sem Youchi Ui (Aprilia), který se dnes také nedokázal zlepšit. Lukáš Pešek (Honda) také nedokázal vylepšit včerejší čas a tak klesl na 14. místo se ztrátou 1,046 sekundy. Václav Bittman (Honda) se sice zlepšit dokázal, ale i tak poklesl až na předposlední 36. místo a Markéta Janáková (Honda) se poprvé nedokázala kvalifikovat.

250

Na pole position zůstal Sebastian Porto (Aprilia) i přesto, že se proti pátku nezlepšil, ale na jeho čas 1:25,078 ani dnes nikdo neměl. Na druhé místo se vyhoupl Alex de Angelis (Aprilia) a zaostal za prvním o 0,158 sekundy. Ani další dva v první řadě Roberto Rolfo (Honda) a Randy de Puniet (Aprilia) se dnes nezlepšili. Na páté místo si polepšil Dani Pedrosa (Honda), když dnes nepatrně zrychlil, protože ani zbytek druhé řady ve složení Manuel Poggiali (Aprilia), Toni Elias (Honda) a Fonsi Nieto (Aprilia) své páteční časy nepřekonali. Nedařilo se dnes ani Kubovi Smržovi (Honda), který se svým pátečním časem klesl na 21. příčku.

MotoGP

Po nevydařeném pátku se dnes z pole position může radovat Max Biaggi (Honda), který zajel vynikající čas 1:22,756 a svůj loňský rekord vylepšil o téměř sekundu. V těsném závěsu za ním zůstal Valentino Rossi (Yamaha), který ztrácí jen nepatrných 0,084 sekundy. Po pole position v minulém závodě se i dnes dostal Kenny Roberts (Suzuki) do první řady a je nejlepším jezdcem na pneu Bridgestone. Uvidíme jak mu bude motorka a pneumatiky pracovat v zítřejším závodě. Jen o 0,008 sekundy unikla první řada čtvrtému Sete Gibernauovi (Honda). Obrovské zlepšení zaznamenal proti pátku Shinya Nakano (Kawasaki), který se probil na páté místo a jen 0,009 sekundy mu chybělo aby se dostal pod magickou hranici 1:23. Ani nový výfuk jeho Hondy nepomohl Alexi Barrosovi výše než na šesté místo. Třetí řadu budou tvořit Carlos Checa (Yamaha), Troy Bayliss (Ducati) a Nicky Hayden (Honda), který dnes nedokázal zrychlit a klesl sem ze včerejšího druhého místa. Desátý čas zajel Loris Capirossi (Ducati) před Colinem Edwardsem (Honda) a Johnem Hopkinsem (Suzuki), který musel bojovat s alergickou reakcí na včelí žihadlo, protože kvůli dopingové kontrole nemohl dostat antisérum.

Celkem 14 jezdců překonalo loňský čas potřebný na pole position a stejné množství jich je také seřazeno v rozmezí jedné sekundy.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)