Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP USA: startovní rošt kubatury MotoGP

Roman Daněk
Diskuze (0)
Casey Stoner vybojoval Pole Position do nedělního závodu ve Spojených státech amerických na okruhu Laguna Seca. V první řadě stojí i Pedrosa a Vermeulen.

Jedenáctý závod letošní sezóny je velmi specifický. Jako jediný se jede za Velkou louží v Laguna Seca ve Spojených státech a navíc se tam přesouvá pouze královská kubatura, třída MotoGP.

Tréninky - První měřený trénink vyhrál Casey Stoner před Melandrim a Edwardsem. Obhájce titulu Mistra světa, domácí jezdec Nicky Hayden, dojel osmý. V druhém tréninku se první dvě místa nezměnila, na třetí pozici se vyhoupl další Američan, John Hopkins. Stonera nikdo nepředjel ani v třetím tréninku, ale na druhé místo povyskočil jeho krajan, Australan Chris Vermeulen. Hayden byl už pátý a nevedlo se Rossimu: Ital dojel až devátý.

Kvalifikace - Ani v kvalifikaci nenašel Stoner sobě rovného rivala a získal druhé Pole Position v řadě. Druhý dojel Pedrosa a první řadu zakončuje Chris Vermeulen. Nejlepší z Američanů, Nicky Hayden, bude startovat z prvního místa druhé řady, pátý je Rossi a za ním je druhá Ducati s Lorisem Capirossim.

Pořadí na startu: 1. Stoner, 2. Pedrosa, 3. Vermeulen, 4. Hayden, 5. Rossi, 6. Capirossi, 7. Hopkins, 8. Edwards, 9. Nakano, 10. Melandri.

Roman Daněk
Diskuze (0)