Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamann F430: tak trochu jiné Ferrari

Libor Zezulka
Diskuze (30)
Tuning pro BMW nebo Mercedes? Proč ne. Ale Ferrari? To zní téměř šíleně. Hamann se o to přesto pokusil a nedopadlo to špatně.

Německá ladičská firma Hamann si vzala veliké sousto, kterým se naštěstí nezadusila. Už upravený bavorák či mercedes může vyvolat spoustu úšklebků, ale obdařit tuningem Ferrari chce pořádnou odvahu. Odborníci Hamannu naštěstí prokázali soudnost a estetické cítění a neoplácali karoserii F430 nevkusnými doplňky, ale přidali decentní křídlo na zadní část, čímž samozřejmě zlepšili přítlak, vyměnili přední nárazník, přemodelovali boční prahy a zadní difuzor.

Kdo si myslí, že z osmiválce s objemem 4.3 litru, výkonem 360 kW a točivým momentem 465 Nm není možné vymáčknout více síly, je na omylu. Vyladěním motoru a především instalací nového výfukového systému narostl výkon o 35 kW na celkových 395 kW. Spíše pro dotvoření obrazu ještě sportovnější F430 (její jízdní vlastnosti totiž žádné nedostatky nevykazují) přitvrdil Hamann podvozek a posadil nástupce populární modeny na 19palcová kola s pneumatikami 255/30 vpředu a 295/30 vzadu.

Jako další alternativa se vzadu nabízí pneumatiky s rozměry 355/25, zvolit lze i 20palcová kola s pneumatikami 235/30 nebo 335/25. Uvnitř upravené F430 vládne kožené čalounění, anatomicky tvarované sedačky a třeba koberečky s logem úpravce.

Libor Zezulka
Diskuze (30)