Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hamilton z F1 a Stewart z NASCAR: Výměna aut (video)

David Bureš
Diskuze (0)
Britský pilot Lewis Hamilton si vyzkoušel Chevrolet Impala pro NASCAR, Američan Tony Stewart se zase projel s monopostem Formule 1 McLaren.

Mobil 1 je distributorem olejů pro tým McLaren ve Formuli 1 a zároveň sponzorem stáje Mobil 1/Office Depot v americké sérii NASCAR. V rámci propagace vyzvala tato společnost jezdce obou týmů, aby se projeli závodním speciálem toho druhého.

Výměny závodních speciálů se zúčastnili Brit Lewis Hamilton, mistr světa formule 1 z roku 2008, a Američan Tony Stewart, dvojnásobný šampion série NASCAR Cup z let 2002 a 2005. Tato série je tou nejvyšší ligou mezi šampionáty NASCAR.

Hamilton se tak na americkém okruhu Watkins Glen International nedaleko New Yorku projel v Chevroletu Impala pro NASCAR, Stewart usedl do monopostu McLaren MP4-23, se kterým Hamilton získal v roce 2008 titul mistra světa.

Oba jezdci zajeli na Watkins Glen International několik kol, které je možné shlédnout na následujících videích. Tento okruh s 11 zatáčkami měří 5,4 km. Trať hostí závody NASCAR, Formule 1 sem několikrát zavítala v sedmdesátých letech.

NASCAR i Formuli 1 si v minulosti vyzkoušelo už několik jezdců, těmi nejznámějšími jsou nepochybně Juan Pablo Montoya a Kimi Räikkönen. Kolumbijský pilot jezdil Formuli 1 mezi lety 2001–2006, v NASCARu skončil loni v celkovém pořadí na 17. příčce.

Räikkönen, finský mistr světa ve Formuli 1 z roku 2007, si pak letos vyzkoušel NASCAR Camping World Truck Series. V této sérii, která patří mezi nižší ligy NASCARu, proti sobě závodí pick-upy.

David Bureš
Diskuze (0)