Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Hopin Taxi: Nová mobilní aplikace zprostředkovává odvoz po Praze

Jan Mička
Diskuze (0)
V Praze se objevil nový zprostředkovatel taxislužby. Společnost Hopin Taxi doplňuje služby Liftago a Uber.

Společnost Hopin Taxi pochází ze Slovenska, a stejně jako u konkurenčního Liftaga a Uberu nejde o klasickou taxislužbu, ale pouze zprostředkovatele spolujízd. Podle informací serveru iDnes.cz však má být přivolání odvozu jednodušší – v mobilní aplikaci, kterou si zákazníci mohou stáhnout zcela zdarma na Google Play a Apple Store, provedou objednávku odvozu pouze dvěma kliky.

Hopin Taxi bylo založeno v roce 2012 a slaví úspěchy. V Bratislavě prý během jednoho dne průměrně eviduje okolo dvou tisíc objednávek, přičemž na celém Slovensku je do systému zaregistrováno 500 řidičů s licencí. U nás zatím služba funguje v Praze, v plánu je však rozšíření na území Ostravy, Brna a dalších významných měst. Společnost chce do konce roku navázat spolupráci přibližně s šesti sty českými řidiči.

Stejně jako například u Uberu zákazníci na displeji chytrého telefonu vidí, kde se zrovna řidiči nacházejí, a řidiči mají přehled o polohách zákazníků. V zájmu ochrany identity však řidiči nevidí, z jakého telefonního čísla se zákazník přihlásil. Pokud si zákazník sám nevybere, o jaký vůz má zájem, bude mu automaticky přivolán ten nejbližší.

Podle dostupných informací se ceny pohybují do dvaceti korun za kilometr (zákazník si sám zadá, kolik chce maximálně zaplatit), konečná částka se však odvíjí od více faktorů. Můžete si například vybrat typ vozidla, zda máte zájem o kuřácký či nekuřácký vůz, možnost přepravy zvířat, nebo dokonce vašeho oblíbeného řidiče. Do dnešního dne si aplikaci Hopin Taxi stáhlo zhruba 1.200 uživatelů Google Play.

Jan Mička
Diskuze (0)