Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nošovický Hyundai nestačí vyrábět auta, chce zvýšit kapacitu

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
Od letošního druhého čtvrtletí je kapacita automobilky zcela vytížena.

Nošovická automobilka Hyundai vyrábí v současné době na hraně svých technických možností při dvousměnném provozu. Rozšíření výrobní kapacity ze současných 200.000 aut na 300.000 chystá podle plánu na rok 2011, na kdy plánuje třísměnný provoz.

Záměr ale může zkomplikovat výstavba nové haly na výrobu převodovek. Hyundai zatím nezískal k její stavbě územní a stavební povolení. Novinářům to dnes řekli zástupci automobilky Hyundai Motor Manufacturing Czech.

Proti záměru stavby haly se odvolaly jedna rodina, která bydlí u automobilky, a občanské sdružení. Mluvčí nošovického Hyundaie Petr Vaněk řekl, že podnik má připraveno záložní řešení, že by převodovky dovážel z Koreje, pokud by nestála hala včas.

"Třetí směnu chceme rozjet v příštím roce, ale nejsem zatím schopen říct kdy konkrétně. Hodně je to závislé na stavbě převodovkárny. Nábor nových lidí začne až po novém roce," dodal. Vaněk věří, že by mohli začít stavět druhou halu na výrobu převodovek na jaře příštího roku. "Za půl roku by mohla být postavena," uvedl. Během příštího roku firma plánuje zaměstnat dalších přibližně 1000 lidí k současným 2600.

Od druhého čtvrtletí je kapacita automobilky zcela vytížena. "Dá se říct, že nyní nestačíme vyrábět, protože při naší současné výrobní kapacitě, která je 200.000 aut ročně, každý kvartál, počínaje druhým čtvrtletím letošního roku vyrábíme přes 50.000 aut. Čili jedeme na hranu našich technických možností při dvousměnném provozu," uvedl Vaněk.

Dnes, po dvou letech od zahájení výroby, sjel z linky v nošovickém závodu třistatisící vůz. V budoucnu chce stejné množství aut vyrábět ročně. Novinářům to dnes řekli zástupci automobilky Hyundai Motor Manufacturing Czech.

Letos by měl Hyundai vyrobit kolem 180.000 aut, což je o 50 procent více než minulý rok. V prvním pololetí firma vykázala zisk přibližně 400.000 milionů korun a dostala se z loňské ztráty.

V listopadu také začal nošovický závod vyrábět automobily se šestistupňovou převodovkou. Rovněž zahájil dodávky převodovek pro nový závod Hyundai v Rusku.

V současné době se v nošovické automobilce vyrábějí čtyři modely - i30, i30cw kombi, ix20 a Kia Venga, nejvíce produkují modely i30. Automobily dodávají do více než 50 zemí, nejvíce do Německa a Velké Británie. V Česku prodává firma zhruba tři procenta vyrobených automobilů, jejich počet chce zvýšit.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (10)
11. 11. 2010 09:32
Re: Hnujdaj
Tahle firma si zaslouží takové jednání a jediná mafie jsou v Nošovicích korejci, kteří neustále porušujou zákony České republiky a lidská práva, lide uvnitř fabriky jsou buzerování a šikanování. Zaměstnanci jsou tajně v odborech. Lidé makají za 14 tis. hrubého a rychlost, jakou linka fičí, je neuvěřitelná, nevím jak dlouho může takovou zátěž člověk vydržet, 3, 5 let? Vypadá to hezky 200 tis. aut ročně, ale za jakou cenu, že lidé jsou nucení, takřka denodenně k přesčasům. Tohle už za čísly není vidět........
11. 11. 2010 08:58
Vydírání
S vyděračem se domluvíte jen tak, že bezvýuhradně přistoupíte na všechny ejho podmínky. Viz. dostavba D11: dáte 100 melounů a 20 větší pozemek k tomu..anebo počkejte..nedáte ještě víc?! Všechno musí mít své hranice a nikdo b yneměl na ostatních bezpracně vydělávat. Od toho je tu MAFIE.
10. 11. 2010 16:13
Re: mafie
představ si, že je to tvůj dům. Ještě stále jsi za ten postup s úředníky a buldozerem?

Nedoknutelnost tvého majetku je jedno z tvých nejdůležitějších práv. Někdo spekuluje s akciemi, někdo s pozemky. Proč ne. Omezují tím někoho jiného na jeho právech? Někdo potřebuje jejich pozemky, ok, tak ať se s nimi domluví. Já tam žádný veřejný zájem (který je sám o sobě diskutabilní pojem) nevidím.
10. 11. 2010 07:43
Re: mafie
:yes:
10. 11. 2010 06:37
Vydržet!
Jenom ať rodina vydrží! Převodovky z Ulsanu budou líp smontované, než ty z Nošovic.