Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Itálie: Skipasy zdarma

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)
Italové jsou známi láskou k dětem, rodiče nemusí platit za děti do osmi let skipasy.

Platí to i pro velká střediska. Itálie patří mezi nejvyhledávanější zahraniční destinace českých lyžařů, dává záruku sněhu a láká také větší jistota slunečného počasí než v jiných alpských zemích. Z mnoha desítek skiareálů jsme vybrali několik nejznámějších a podívali se na jejich podmínky pro rodiny s dětmi.

Pro zdatného juniora bude jistě výzvou proslulá Sella Ronda, tedy okruh kolem horského masivu. Vyžaduje to skipas Dolomity Superski. Děti permanentku na tuto sezonu získají zdarma (max. na 8 dní), pokud jsou narozeny po 28. 11. 2007 a jejich rodič si koupí skipas. Čtyřicet

kilometrů sjezdovek a lanovek, půl na půl, by osmiletý prcek z Krkonoš asi zvládl. Zadarmo. Vstřícný přístup k dětem, tedy placený skipas až od osmi let, jde ovšem napříč lyžařskou Itálií. Kromě Dolomity Superski má tuto nabídku například Madonna di Campiglio. Lze se zde však setkat s tím, že tahle

možnost platí až po několika dnech pobytu. Takhle mají slevovou politiku postavenu v oblasti Alta Valtelina (např. Bormio, Livigno).

Z dalších známých středisek připomeňme olympijskou Cortinu d` Ampezzo, Kronplatz, Plose, Civettu. Zajímavou úpravu ceníku nabízí středisko Sulden. Rodič platí v případě ubytování v místě seniorskou cenu a třetí dítě z rodiny lyžuje zcela zdarma!

DOLOMITY SUPERSKI
Sjezdovky 1200 km
Lanovky 450
Skipas 1 den (EUR)
Dospělý 54
Junior 38
Dítě -
Skipas 6 dní (EUR)
Dospělý 275
Junior 193
Dítě -

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)