Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Iveco reaguje na zprávy z tisku: Produkce roste

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Produkce podle firmy vzrostla zejména proto, aby se uspokojila poptávka po meziměstských autobusech.

Vysokomýtský výrobce autobusů Irisbus a Iveco letos zvýšil produkci o 35 procent ve srovnání s loňským rokem. Podnik získal několik významných zakázek, trend by se měl potvrdit i v příštím roce. Společnost to ČTK sdělila v tiskové zprávě, kterou reaguje na středeční informace Lidových novin (LN). Ty uvedly, že podnik čeká kvůli nedostatku zakázek odstávka a hrozí i propouštění.

Produkce podle firmy vzrostla zejména proto, aby se uspokojila poptávka po meziměstských autobusech. "Iveco Irisbus ve skutečnosti získal mnoho významných zakázek v Evropě pro vozidla vyrobená ve Vysokém Mýtě pro velké mezinárodní klienty ve Francii, Estonsku, na Slovensku, v Polsku, Norsku a Rusku," uvedla společnost. Celkový objem zakázek je asi 900 vozů, většina z nich byla dodána již v letošním roce.

LN ve středu uvedly, že firma kvůli nedostatku zakázek chystá v lednu dvoutýdenní odstávku. Během následujících týdnů se prý má sejít vedení podniku se zaměstnanci a odbory a prodiskutovat další možnosti. Podle zdrojů ve firmě se připravuje i propouštění, tvrdí LN. To by se nemuselo týkat jen agenturních pracovníků, kterých je ve firmě asi 800, ale i kmenových zaměstnanců. Společnost tyto informace odmítla pro ČTK komentovat.

Iveco Czech Republic vykázalo za loňský rok čistý zisk 747 milionů korun, což bylo o 35 procent méně než v roce 2009. Výnosy firmy se snížily o 23 procent na 10,9 miliardy korun. Firma loni vyrobila 2177 autobusů. V předchozím roce jich podnik vyrobil o 349 víc.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
29. 10. 2011 21:41
Vzhledem
k tomu, že prodal pětkrát víc autobusů než SOR, který navíc své dluhy nesplácí a naopak je navyšuje, to není až tak hrozné.