Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Japonská vlna tsunami vs. auta podruhé (video)

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Z úrovně řeky do druhého patra akcelerovala voda v Japonsku během necelých 4 minut.

Zemětřesení, které postihlo Japonsko 11.března 2011, dostalo do zoufalé situace mnoho obyvatel, ale i firem. Kombinace mechanické destrukce staveb a infrastruktury se záplavami překvapila i na zemětřesení zvyklé Japonce.

Japonský autoprůmysl stále ještě zkoumá jak novou situaci řešit tak, aby následné škody byly co nejmenší. Nejde totiž jen o zastavení výroby v automobilkách, ale i o dodavatele a závody v zahraničí, které jsou výpadky japonské produkce taky zásadně postiženy.

Po dvou týdnech od katastrofy se na youtube objevilo toto video. Obyvatel jednoho přímořského města chladnokrevně pořídil záběry na blížící se vlnu tsunami. Když spouštěl kameru zřejmě netušil jak velké divadlo jeho kameru čeká.

Povodeň, která zpočátku vypadala jako nevinné vylití řeky z břehů, v němž hrají auta komickou roli potápějících se krabiček, přerostla během necelých 4 minut v apokalypsu, kterou by tak věrně nenatočili ani v Holywoodu.

Ondřej Láník
Diskuze (9)
28. 3. 2011 23:35
Prémie, nebo lowend.
Tady si byli všichni rovni.
Avatar - white label
28. 3. 2011 20:35
Re: Ako sa hovorí...
Tak oheň taky vždycky nenuhasíš, aspoň hned rozhodně ne a voda taky časem opadne...
28. 3. 2011 16:09
Ako sa hovorí...
...oheň uhasíš, ale pred vodou neutečieš! Brutál toto! Keď si príroda povie svoje, človek sa môže už len bezmocne prizerať.
Avatar - twistedTSD
28. 3. 2011 16:03
neuvěřitelný
:-O Tak to jsem nečekal.
Avatar - FISHkaa
28. 3. 2011 14:56
Re: sila
ta vlna byla. Tohle, řekl bych, je při nějakém ústí řeky... Každopádně strašné :'-(