Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Americký komik opět baví svět: Po Los Angeles jezdil v hasičském voze z roku 1911!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Jay Leno se kromě The Tonight Show proslavil také videokanálem plným atraktivních témat ze světa aut. Jeden z posledních úlovků patří jednoznačně mezi ty nejlepší.

Američan Jay Leno je jedním z nejznámějších zámořských komiků a moderátorů. Od roku 1992 moderoval slavnou The Tonight Show a byl to právě on, kdo před šesti lety ve svém pořadu zviditelnil legendární video prezidenta Václava Klause s propiskou z Chille.

Kromě moderování se Leno věnuje vlastním aktivitám, včetně automobilového videokanálu Jay Leno's Garage. Shodou okolností přesně před čtyřmi lety vyšlo jeho nejsledovanější video vůbec. Ulicemi tehdy jezdil v batmobilu a dnes má video přes deset milionů zhlédnutí.

V jednom z nejčerstvějších příspěvků usedl do, respektive na hasičský vůz z roku 1911! Nejenže měl možnost si unikátní kousek osahat, ale dokonce s ním vyrazil do běžného provozu v Los Angeles. Považte, že tento vůz byl jedním z prvních požárních aut na světě a pohání jej dvacetilitrový čtyřválec, přičemž síla je posílána na zadní kola.

Do flotily losangeleských požárníků vůz patřil až do sedmdesátých let, kdy byl prodán hasičské komunitě v New Jersey. Nedávno prošel kompletním restaurováním, přičemž tvůrci si dali záležet na maximální podobnosti s původním vzhledem. Nyní jej plánují darovat hasičskému muzeu v Los Angeles, kde po desetiletí tak oddaně sloužil.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)