Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Korutany: Stezky pro cyklisty a pěší až k moři

Vitek
Diskuze (0)
Přes Korutany vede několik turistických „dálnic“ o délce několika set kilometrů.

Zpravidla končí až u Jadranu. Alpsko-jadranská stezka (Alpe-Adria-Trail) pro pěší turisty s mottem Cesta je cíl začíná v Korutanech pod Großglocknerem a vede přes Furlansko-julské Benátsko až k moři v Itálii. Prvních sedm etap ze 38 (počet kolísá, průměr 17 km) je v Korutanech. Poslední korutanská etapa krátce před cílem míjí romantickou zříceninu hradu Finkenstein. Drávská cyklostezka (Drauradweg, 366 km) z Toblachu v Jižním Tyrolsku do Mariboru také nezná hranic. Hlavní část cesty leží v Korutanech. Celá cyklostezka je v obou směrech perfektně značená a vede převážně rovinatým terénem.

Alpe-Adria-Trail*
Délka (km) 690/750
Počet etap 37/43
*Delší trasa včetně Tour třemi zeměmi
Drávská cyklostezka
Délka (km) 366
Počet etap 6
Alpsko-jadranská cyklostezka
Délka (km) 409
Počet etap 8
Ubytování + servis: Šesti- až sedmidenní akce, ubytování se snídaní, doprava zavazadel, parkování, doprava zpět do místa startu, různý rozsah služeb, výlety - 463 až 575 eur

autotip autotip

Tip AutoTipu

Každá z těchto stezek má vlastního kulinářského průvodce. Jedná se o smluvní podniky, které nabízejí mj. místní speciality, mnohdy z potravin od regionálních dodavatelů. Drávská cyklostezka přehled kulinářských partnerů (76 stran) nabízí pod názvem Drau.Kulinarik.Büchl.

autotip autotip

Vitek
Diskuze (0)