Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Le Mans 2014: Nejlepší záběry od Jiřího Křenka

Tomáš Kovařík
Diskuze (0)
Jiří Křenek patří k nejlepším českým fotografům. Opět to dokázal při letošním závodě 24 hodin Le Mans, odkud vám přinášíme galerii jeho nejpovedenějších záběrů.

Jiřího Křenka (40) není třeba pravidelným čtenářům Auto.cz představovat. Patří mezi českou fotografickou elitu a je uznávaný i v motoristickém světě. Jeho prioritou jsou závody formule 1, kterým se věnuje pravidelně již několik let. Mimochodem, jako jediný občan České republiky má udělenou akreditaci k jejich fotografování.

Letošní čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans byla jeho čtvrtá v pořadí. První dva ročníky absolvoval na sklonku devadesátých let s novinářskou legendou Petrem Minaříkem, který 11. června zemřel. V roce 2008 se Křenek na okruh v Le Sarthe vrátil potřetí, když se s Adolfem Zikou podílel na celovečerním dokumentárním filmu Le Mans Phenomenon.

Tenhle ročník byl podle Křenkových slov nejnáročnější, protože fotil hlavně pro tovární tým Porsche. Jeho management požadoval snímky ze všech tréninků a průběžně každé tři hodiny ze samotného závodu. A jedna perlička na závěr: 24 hodin Le Mans je jediný závod na světě, kde fotograf při focení v boxech musí mít na sobě kombinézu a ochrannou přilbu.

Tomáš Kovařík
Diskuze (0)