Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Matthias Kahle je novým jezdcem týmu Škoda motorsport

Michal Hochman
Diskuze (0)
To, co se šuškalo od počátku letošní sezóny se stalo skutečností! Německý šampión Matthias Kahle se stal novým členem týmu Škoda Motorsport.

To, co se šuškalo od počátku letošní sezóny se stalo skutečností! Německý šampión Matthias Kahle se stal novým členem týmu Škoda Motorsport. Na základě společné dohody pojede Německou rallye a bude mít také možnost účastnit se testování továrního týmu. Spolupráce značky Škoda s Matthiasem Kahlem tak vstupuje do další fáze. M. Kahle jezdil s podporou německého importéra Škoda Auto národní šampionát, v loňském roce získal pro značku mistrovský titul a za volantem tovární Octavie WRC se objevil také na startu Německé rallye. Kahleho příchod uzavírá sestavu jezdců týmu Škoda Motorsport pro rok 2003. Ke stálým posádkám, Didier Auriol a Toni Gardemeister, Kenneth Eriksson který má na starosti techniku (v podstatě nahradil S. Blomqvista) se tedy připojí M. Kahle. Tovární podpoře by se měl těšit i český jezdec Jan Kopecký.

Matthias Kahle k dohodě uvedl: „Jsem absolutně unesen možnostmi, které se přede mnou otvírají. Snem každého závodníka je stát se továrním jezdcem. Mým cílem je splatit důvěru, kterou do mně můj nový zaměstnavatel vkládá a pomoci značce Škoda na německém trhu. Doufám, že svými zkušenostmi s Německou rally rovněž přispěji k co nejlepšímu výsledku týmu Škoda Motorsport na této soutěži.“

Vedoucí týmu Škoda Motorsport Pavel Janeba dodává: „Angažování Matthiase Kahleho je významným krokem k posílení našich ambicí a dokazuje dobré postavení Škody Motorsport mezi ostatními týmy světové rally. Věřím tomu, že Matthias odvede pro tým skvělou práci a pomůže nám usadit se na samotné špici výsledkových listin.“

M. Kahle je dobře znám i v mezinárodním měřítku. Motorsportu se věnuje od roku 1993. Na svém kontě má pět účastí v mistrovství světa. Čtyři z nich zaznamenal v roce 1999 s vozem Toyota Corolla WRC a jeho největším úspěchem byla 7.příčka na Novém Zélandu. Své poslední vystoupení absolvoval loni v Řecku, kde musel pro technickou závadu svého Seatu Cordoba WRC odstoupit z nadějné 13.pozice.

Letos bude M. Kahleho hlavní pozornost zacílena na obhajobu mistrovského titulu v národním mistrovství a start v Německé rally, kde se představí za volantem továrního vozu. Loňský start nedopadla slavně, M. Kahle byl po první RZ 17, ve druhé RZ 15, a ve třetí RZ skončil pro poruchu motoru.

Kariéra: 1997, Mistr Německa (Toyota),1998 Vicemistr Německa (Toyota),

1999 4 soutěže MS, 1 německá rallye, vítěz 3-Städte Rally, 2000 Mistr Německa (Seat), 2001        Mistr Německa (Seat), 1 soutěž MS (Řecko), 2002 Mistr Německa Škoda Octavia WRC.

Michal Hochman
Diskuze (0)