Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ministerstvo obrany nakoupí nové automobily za 120 milionů korun

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Nové osobní vozy, mikrobusy, sanitky a cisternové hasicí vozy budou stát více než 120 milionů korun. Celkem se nakoupí 88 vozů.

Ministerstvo obrany nakoupí desítky nových automobilů. Za osobní vozy, mikrobusy, sanitky a cisternové hasicí vozy zaplatí podle předpokladů více než 120 milionů korun. Auta by rezort měl dostat do konce roku. Vyplývá to z informací, které ČTK poskytl Petr Sýkora z tiskového oddělení ministerstva obrany a z dokumentů zveřejněných ve věstníku veřejných zakázek.

Tři zakázky týkající se obnovy vozového parku ministerstvo zveřejnilo na začátku tohoto týdne. Nejrozsáhlejší je výběrové řízení na dodávku automobilů za téměř 62 milionů korun bez DPH. "Cílem je částečná obměna a zkvalitnění vozového parku," uvedl Sýkora. Rezort chce vyměnit vozidla s koncem životnosti a s velkým počtem naježděných kilometrů.

Ministerstvo chce koupit deset takzvaných malých automobilů, 20 vozů střední třídy a 11 vozidel vyšší kategorie. Dále si chce úřad pořídit například 17 mikrobusů a 25 aut střední třídy vybavených majáky. Celkem se zakázka týká 88 vozů. Obrana výběrové řízení vypsala již koncem ledna, tehdy předpokládala nákup o 11 automobilů víc. Požadavky nakonec rezort seškrtal.

Úřad zároveň vypsal další dvě zakázky. Jedna se týká dodávek 20 sanitek za 28 milionů korun. "Cílem je obměna sanitních automobilů používaných u spádových vojenských zdravotnických zařízení, které jsou zastaralé a neodpovídají požadavkům na aktivní a pasivní bezpečnost, a to jak z hlediska vozidla, tak z hlediska posádky," poznamenal Sýkora.

Poslední zakázka je vypsána na dodávku čtyř cisteren určených "pro velkoobjemové hašení". Armáda by je chtěla využívat především k hašení v těžkých terénních podmínkách vojenských výcvikových prostorů. Dosavadní technika je již podle Sýkory zastaralá. Obrana předpokládá, že za nové stroje zaplatí 31 milionů korun.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - dolfi
5. 7. 2014 20:34
Takže auta za 100 + 20 všimné...
;-\ :no: