Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mosler RaptorGTR a netradiční prezentace s Abby Cubey (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Mosler u vozu s pohotovostní hmotností pouhých 1173 kg vyzdvihuje tuhost karoserie a také pasivní bezpečnost posádky.

Mosler Automotive představuje novou evoluci svého supersportu pojmenovanou RaptorGTR. Namísto tradiční sady fotografií a tiskové zprávy to ale netradičně provedl prostřednictvím hudebního videoklipu.

Příchod nové evoluce svého supersportovního kupé oznámil Mosler již v první polovině letošního roku a nyní prakticky na jeho konci je zde RaptorGTR, který je evolucí modelu MT900s. Od něj se vzhledově odlišuje především upravenou zádí s jedním párem koncových svítilen.

Základem dvoumístného kupé je monokok z uhlíkových vláken a ze stejného materiálu jsou vyrobeny i povrchové panely karoserie. Mosler u vozu s pohotovostní hmotností pouhých 1173 kg vyzdvihuje tuhost karoserie a také pasivní bezpečnost posádky, kterou zajistí karbonový monokok. Řidič a jeho spolujezdec mají být údajně při nehodě ochráněni stejně jako piloti vytrvalostních speciálů Audi R18.

Před zadní nápravou má RaptorGTR vidlicový osmiválec o objemu 7,0 litru, původem od General Motors, který je přeplňován dvojicí turbodmychadel Garrett GTX. Tato pohonná jednotka nabízí výkon 625 kW (850 k). Tvůrci supersportu se inspirovali vojenským letounem F-22 Raptor a ze zadního pohledu jsou viditelná obě turbodmychadla.

Mosler RaptorGTR, který s asfaltem spojují pneumatiky o rozměrech 275/40 R18 vpředu a 315/35 R20 vzadu, akceleruje z 0 na 96 km/h za 2,6 s a dosáhne maximální rychlosti okolo 386 km/h. Zájemci o tento model si musí připravit minimálně 700.000 amerických dolarů (zhruba 18.000.000,- Kč).

Kromě základního provedení RaptorGTR hodlá Mosler vyrobit i sérii dvanácti vozů pojmenovaných podle hlavní hvězdy videoklipu CubeyGTR. Tyto automobily mají mít výkon 904 kW (1229 k) a akcelerovat z 0 na 96 km/h za 2,2 s. Od ostatních modelů značky Mosler se odliší vzhledem předních partií. Pro jejich návrh mají jako inspirace posloužit oči zpěvačky Abby Cubey. Příplatek za CubeyGTR bude 70.000,- amerických dolarů (okolo 1.800.000,- Kč).

Mosler očekává, že největší zájem o jeho novinku bude na stále se rozvíjejícím čínském trhu. S největší pravděpodobností je tedy i videoklip, v němž má hlavní roli Američanka čínského původu Abby Cubey a RaptorGTR, natočen tak aby odpovídal zdejšímu vkusu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)