Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mugen Open Top Pure Sport Concept

Michal Fokt
Diskuze (17)
Mugen představil studii sportovního vozu na bázi roadsteru Honda S2000.

Za poněkud krkolomným, nicméně velmi výstižným názvem se skrývá kreace firmy Mugen, která je dvorním úpravcem automobilky Honda. Jako základ poměrně rozsáhlé úpravy posloužil roadster Honda S2000, jenž celosvětově proslul nejen bezkonkurenčně přesným a krátkým řazením, ale především špičkovým vysokootáčkovým atmosféricky plněným benzinovým motorem 2.0 VTEC, který disponuje výkonem 177 kW (240 k).

Tenhle vůz Mugen zbavil čelního skla a nahradil ho polykarbonátovým větrným štítkem a za sedadly naopak přidal rozměrný rám poskytující posádce ochranu při převrácení. Kompletně změněná přední část vozu je zhotovena z karbonu a původní jsou pouze světlomety. Záď vozu se liší od původního modelu méně, výraznější změnou je pouze zadní difuzor a dvě dvojité koncovky výfuku.

Z vlastní dílny vycházejí též litá kola, nástavce předních blatníků s větracími otvory pro odvod horkého vzduchu od brzd, zpětná zrcátka a víčko nádrže. Mugen bohužel kromě zmínky o vlastním výfukovém potrubí a sportovním podvozku neuvedl, zda nějak zasahoval do techniky S2000, není tedy zřejmé, zda disponuje koncept větším výkonem nebo lepší dynamikou způsobenou menší váhou vozu.

Michal Fokt
Diskuze (17)