Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nástupce Fiatu Croma už brzy na scéně

Libor Zezulka
Diskuze (23)
Fiat Croma opustil definitivně výrobní linky v roce 1996. Stalo se tak i kvůli koncernu GM, který nechtěl s Fiatem spolupracovat. Dnes Fiat a GM společnými silami staví novou vlajkovou loď.

Fiat Croma není na českých vozovkách zapomenutým pojmem. Komfortní sedany se znakem Fiatu na přídi stále křižují české vozovky, i když jejich počet rychle klesá. Vlajkový model, který vznikal ve spolupráci italského výrobce a švédské automobiky Saab a jenž stál na platformě společné pro Alfu Romeo 164, Lancii Themu a Saab 9000, se potichu vytratil z nabídku Fiatu v roce 1996. Vlastník Saabu, koncern GM, totiž nechtěl s Fiatem dále spolupracovat a raději se vydal vlastní cestou.

Fiat reagoval představením modelu Marea a Marea Weekend, které nicméně místo Cromy zastoupily Tempru a Tempru SW. Dnes se situace obrací. Z aliance Fiatu a GM už příští rok vzejde nový automobil (postavený na platformě Epsilon), jenž zaplní prázdné místo po Fiatu Croma (tedy tzv. full size Fiatu). Charakteristickým prvkem nového vozu bude vyšší stavba karoserie podobná spíše MPV než kombi a s ním související velkorysý prostor nad hlavou. Fiat věří, že udělá s novým modelem díru do světa.



komerční sdělení:

Zimní pneumatiky – LEVNĚ a na splátky BEZ navýšení

Pokud chcete ušetřit své peníze a čas, využijte nákupu zimního obutí v některém z internetových obchodů. Ceny zde dosahují velkých rozdílů oproti cenám v kamenných pneuservisech a nyní lze on-line nakoupit i na splátky bez navýšení na Pneuexpert.cz!

Libor Zezulka
Diskuze (23)