Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan Murano na český trh

Ladislav Čermák
Diskuze (17)
Velká SUV s vlastnotmi, maximálně přiblíženými výkonným luxusním limuzínám, budou mít od března příštího roku na českém trhu dalšího zástupce.

Futuristicky tvarované Murano, které stále překvapuje mírou designérské odvahy, bude od března 2005 k mání i na českém trhu. Do kategorie luxusních a výkonných čtyřkolek SUV, pro kterou výrobci prosazují označení "Crossover" a ve které dominují veličiny typu Lexus RX300, VW Touareg či Porsche Cayenne, se vrhá urvat svůj podíl na českém trhu japonský výrobce s bohatými zkušenostmi s výrobou off-roadů. Ty zúročil zejména při konstrukci v reálném čase elektronicky přiřaditelného pohonu předních kol "All Mode 4x4" s možností vynuceného trvalého sepnutí "Lock" v nízkých rychlostech, integrovaného s ESP a ABS.

O pohon se stará z kupé 350Z známý vidlicový šestiválec 3,5 l, vyvíjející 172 kW a 318 Nm a v této kategorii raritní elektronicky řízená bezestupňová samočinná převodovka Xtronic CVT s možností sekvenční volby šesti přednastavených rychlostních stupňů.

Evropská verze Murana, lišící se v mnoha detailech - zejména naladěním podvozku, brzd a přidáním olejového chladiče - od americké, přijde na český trh ověnčena základní cenovkou 1.398.000 Kč a od základu vybavena mj. 6 airbagy, DVD navigací s dynamickým modulem TMC (Traffic Management Control), automatickou klimatizací, koženým čalouněním, barevnou parkovací kamerou, systémem Keyless Entry, hi-fi Bose, bi-xenonovými světlomety, elektricky ovládanými sedadly s pamětí nebo el. nastavitelnými pedály.

Ladislav Čermák
Diskuze (17)