Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

5x video: Den bezpečnosti silničního provozu v Praze

Vitek
Diskuze (0)
Návštěvníci si mohli na Václavském náměstí vyzkoušet situace, do nichž by se nikdo nechtěl na silnici dostat.

Václavské náměstí v Praze se ve čtvrtek 28. června od 10 do 15 hodin stalo dějištěm Dne bezpečnosti silničního provozu (Road Safety Day), nad nímž převzal záštitu ministr dopravy Pavel Dobeš. Ústřední automotoklub ČR (ÚAMK) jej zde pořádal z pověření Mezinárodní automobilové federace FIA. Jedná se o doprovodnou akci v rámci FIA Conference Week, jejímž hlavním letošním tématem je snížení smrtelných těžkých zranění při dopravních nehodách.

Dnem bezpečnosti silničního provozu, kvůli kterému zavítal do Prahy i Michael Schumacher, vyvrcholila konference Mezinárodní automobilové federace FIA. Akce byla pořádaná v rámci Dekády akcí bezpečnosti silničního provozu 2011-2020.

Návštěvníci Dne bezpečnosti silničního provozu si mohli na místě prohlédnout ukázky práce integrovaného záchranného systému, seznámit se s bezpečnostními systémy v automobilech a také si na vlastní kůži vyzkoušet situace, do nichž bychom se na silnici nechtěli nikdy dostat: zůstat v autě převráceném na střechu nebo narazit do pevné překážky v rychlosti 30 km/h.

Simulátor ÚAMK a Michael Schumacher jsou známými symboly snahy o prosazení důsledného používání bezpečnostních pásů a velvyslanci úsilí FIA o zvýšení bezpečnosti silničního provozu, známého jako Action for Road Safety. Tato dlouhodobá kampaň je podporována řadou významných osobností a pilotů F1, kteří si simulátor vyzkoušeli kupříkladu při velkých cenách Bahrajnu, Itálie, Velké Británie, Německa nebo Maďarska.

To nejzajímavější z pražského Dne bezpečnosti silničního provozu uvidíte v následujících krátkých videích.

Video: Michael Schumacher dorazil na konferenci

Video se připravuje ...

Video: Pojízdná ošetřovna pro hromadné nehody

Video se připravuje ...

Video: Hasiči vyprošťují osoby z havarovaného vozu

Video se připravuje ...

Video: Simulátor převrácení na střechu

Video se připravuje ...

Video: Simulátor nárazu v rychlosti 30 km/h

Video se připravuje ...

Vitek
Diskuze (0)