Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Octavie v Mostě: Pekař vyhrál podruhé a celkově vede

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)
Český jezdec Tomáš Pekař (Carpek Service) ovládl také druhou jízdu šestého závodního víkendu seriálu Octavia Cup 2018, který tentokrát zavítal na Autodrom v Mostě.

Druhé místo ze soboty si zopakoval Michal Matějovský a třetí skončil veterán Václav Brejla, který se do pohárového seriálu vrátil po osmi letech.

Pozice na startu se pro druhý víkendový závod otáčely od osmého místa, což znamenalo, že první dva jezdci z předchozího závodu Pekař a Matějovský obsadili čtvrtou řadu. V první řadě stáli Petr Čížek a zkušený veterán Václav Brejla, který neodolal závodnickému vábení.

Po startu došlo v první zatáčce k několika strkanicím. Daniel Skalický dostal ránu a roztočil se. V závodě ovšem se ztrátou pokračoval a dokončil ho na osmém místě. Hůře dopadl Petr Fulín mladší, který si při kolizi poškodil levé zadní kolo a jízda pro něj předčasně skončila. První místo udržel Václav Brejla, ovšem jen do začátku druhého kola, kdy na něj zaútočil Michal Matějovský a dopředu se dostal při stejném manévr ve druhé zatáčce také Tomáš Pekař.

Rozjetý Pekař pak začal dotírat také na Matějovského, ale ten se srdnatě bránil. Ve čtvrtém kole vrátil svému soupeři předjížděcí manévr velice záhy, ale o kolo později už útoku neodolal. Bezpečně však držel druhé místo za vedoucím Pekařem, který svou převahu demonstroval nejrychlejším kolem závodu. Za jejich zády zkoušel útočit sedmnáctiletý Tomáš Korený na zkušeného Brejlu, ale ten situaci ustál. V závěru závodu poodjel svému soupeři a dojel si pro zasloužené třetí místo.

Tomáš Pekař: „Mám za sebou hodně náročný víkend, kdy jsem střídal auta v Octavia Cupu a Renault Clio Cupu. Ve druhé jízdě octávií jsem využil situace po startu a kolize mi pomohla, abych se rychle dotáhl na špičku. Souboj s Michalem Matějovský mě bavil, nedali jsme si nic zadarmo. Poté, co jsem ho předjel, šlo už jenom o to abych neudělal chybu. Rád bych poděkoval divákům, kterých bylo na tribunách spousty, přestože nepřálo počasí a bezvadně fandili.“

Michal Matějovský: „Měl jsem v první zatáčce po startu hodně štěstí. Stačila sekunda a býval bych se ocitl asi uprostřed té kolize, což mohlo dopadnout mnohem hůř. Každopádně jsem podruhé v cíli a podruhé na druhém místě, to je báječné. Víkend jsem si užil a nezapomněl jsem se podívat ani na závody tahačů a gratulovat Adamu Lackovi.“

Václav Brejla: „Vrátil jsem se po osmi letech k závodům na okruzích a náramně mě to bavilo. V nových oktávkách je pěkné svezení a je příjemný zážitek řídit tohle auto. Potěšilo mě, že jsem stačil mladším a rychlým klukům. Je pravděpodobné, že se objevím také v posledním závodě sezony na Nürburgringu.“

Výsledky

Most – 2. závod: 1. Pekař (Carpek Service) 25:33,1 min.; 2. Matějovský (FulinRace Academy) +8,680; 3. Brejla (FulinRace Academy) +9,597; 4. Korený (Tomáš Korený) +13,431; 5. Bareš (Radek Bareš) +31,064; 6. Karklys (Lotyš./FulinRace Academy) +32,809; 7. Kubů (Matouš Kubů) +35,228; 8. Skalický +37,640; 9. Kriegel (Rak./Pfister Racing) +52,891; 10. Laszkiewicz (FulinRace Academy) – 1 kolo; 11. Zajíčková (FulinRace Academy) -1 kolo.

Průběžné pořadí (po 12 ze 14 jízd): 1. Pekař 198; 2. Fulín 183; 3. Matějovský 136; 4. Karklys 124; 5. Skalický 97; 6. Korený 101. Bodovalo 22 jezdců.

Výsledky jsou neoficiální.

Michal Štěpanovský
Diskuze (0)