Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Parkovací videoseriál (1. díl): Jak odjet?

David Bureš
Diskuze (14)
Parkování na přeplněném sídlišti je někdy těžká práce, a co potom, když chcete odjet.

Vyjet z plného parkoviště bývá dřina, točení volantem, couvání, hlídání si mezer okolo auta. A když se konečně zdá, že jste nejhoršímu unikli, zjistíte, že uprostřed výjezdu z parkoviště stojí automobil, který blokuje cestu ven.

První pokus je jednoduchý, půjdete se podívat, zda ve voze někdo sedí a požádáte ho, aby uhnul. Uvnitř ale nikdo není a vy musíte hledat další řešení.

Po chvilce dorazí další řidič, který chce rovněž odjet. Toho napadne, že překážející automobil zkusí odtlačit. Vůz je ale bezpečně zabrzděn a nehne se ani o píď. A tak nezbývá nic jiného, než odtlačit druhý automobil, stojící vedle.

Mezera se konečně zdá dostatečně velká a vy se pokusíte vyjet. Přichází opět známé kolečko, točení volantem, couvání, hlídání si mezer okolo auta. Ty jsou ale malé, a tak nezbývá nic jiného, než překážející vozidlo odtlačit ještě o píď.

A jak to tak v takových případech bývá, krátce poté, co jste konečně zpocení vyjeli, majitel vozu blokující váš výjezd v klidu přichází a odjíždí.

Zákon schválnosti funguje v praxi i na obyčejném parkovišti… Nebo je to ještě jiný fenomén?

David Bureš
Diskuze (14)
21. 5. 2011 00:07
Re: ...
No nejen řidiči SUV, ale řidiči všech těch dnešních moderních aut mívají problémy s parkováním. Dozadu z místa řidiče není vůbec vidět skrz malá nízká okna, oni nemají odhad a já mám pomačkanej bok a dveře. Ani parkovací senzory to často nezachrání, to by je museli mít kolem celýho auta...
Btw. co se týká parkování, nemůžu si na svoje auto stěžovat, sice velká okna a úzké auto nejsou moc cool, ale vejdu se všude.
19. 5. 2011 15:57
Re: Klasika
Taky bych to vzal přes trávník.
19. 5. 2011 15:49
Re: ...
Je to čím dál tím horší. Nedávno mi někdo udělal rýhu (promáčklý plech, barva vydřená) skoro přes celé auto ve výši madel (mezi madlem a sklem). To musel být rám SUV, když nějaký idiot parkoval na kolmo. Bylo vidět, jak se do mě na zadním blatníku opřel a pak jel. Zpětné zrcátko to zázrakem přežilo.

Nemám zájem nikomu brát bonusy, klidně to může zamáznout ze svého, ale nemohu mít auto poškrábané a omlácené a oprava to levná nebyla. Tak mě napadá, že je to další plus pro to mít vlastního řidiče. Musím si napsat. Nejlíp nějakého dvoumetrového bouchače. Sice jsem pojištěný, ale štve mě to.
19. 5. 2011 15:41
Re: Klasika
Jde o zvyk. Já do řady prakticky neparkuji, přidej si k tomu parkovací kameru a máš vymalováno. Ne že bych to bez ní nezvládl, ale není to, co to bývalo.
18. 5. 2011 18:20
Re: ...
Určitě bychom to uměli vyřešit i jinak. O ty peníze mi nejde, zvlášť když vím, že za pár dní tam bude nový škrábanec. Spíš o nějakou omluvu. ;-)