Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pneumatiky pro zájezdové autobusy: Continental - Pro léto i zimu

Ladislav Černý
Diskuze (0)
Německý koncern Continental představil letos na veletrhu užitkových vozidel v Birminghamu nové obutí pro autobusy.

V červnu začala výroba speciálních pneumatik, které německá firma připravila pro hromadnou přepravu osob. U autobusů je mnohem větší požadavek na pohodlí než v transportu zboží, proto obutí pro transport lidí by mělo mít trochu jiné vlastnosti.

Nové pláště pro zájezdové autobusy patří mezi prvotinu třetí generace pneumatik, které Continental bude postupně odhalovat pro autobusy i užitková vozidla. Firma přišla s třemi novými řadami pneumatik pro autobusy dle použití: Conti Coach, Conti CityPlus a Conti Urban.

Cílem vývoje třetího vydání jsou pneumatiky optimalizované pro konkrétní použití, které nabídnou ještě větší ekonomickou efektivitu provozu. Continental tak odpovídá na rostoucí požadavky na ekonomiku provozu, ekologičnost a bezpečnost pneumatik a následně i vozidel.

Nová řada obutí pro přepravu osob pokrývá všechny oblasti použití od městské hromadné dopravy přes regionální a nepravidelnou přepravu až po rychle se rozvíjející segment dálkových zájezdových autobusů.

Pro dálkovou přepravu bude Conti Coach HA3 k dispozici pro všechny osy autobusu v rozměrech 295/80 R 22.5 a 315/80 R 22.5. Tyto pláště mají vykazovat velmi nízký valivý odpor, a tedy mimořádně příznivý vliv na spotřebu paliva. Na silnici by měly zaručovat dobrou podélnou i příčnou adhezi, dobré držení stopy a přesné vedení stopy. Použitá technologie lamel zajišťuje vynikající vlastnosti při manévrování na mokré vozovce po celou dobu

životnosti pneumatik.

Pro zimní podmínky má Continental v sortimentu od roku 2010 speciální zimní pneumatiku HSW 2 Coach. Tento speciální zimní plášť se rovněž umísťuje na všech nápravách autobusů. S uzavřeným pásovým vzorkem s trojrozměrnými mikrolamelami, vyvinutým pro použití u autobusů, přenáší plášť HSW 2 Coach Scandinavia na vozovku záběrovou sílu se spolehlivou ovladatelností a nízkým hlukem. Zimní pneumatiky díky speciálnímu dezénu s vysokým počtem hran a lamel nabízejí na zasněžené či zledovatělé silnici větší trakci než standardní obutí M + S.

CONTI COACH HA3 PRO: rozměry

  • 295/80 R 22.5
  • 315/80 R 22.5

HSW 2 COACH SCANDINAVIA: rozměry

  • 295/80 R 22.5
  • 295/80 R 22.5 XL
  • 315/80 R 22.5

Ladislav Černý
Diskuze (0)