Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie: Na Hodonínsku přibývá řidičů pod vlivem drog

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)
Na Hodonínsku přibývá řidičů, kteří usedají za volant pod vlivem drog. Loni jich policisté odhalili bezmála 290, tedy o téměř 80 více než předloni.

Nejčastěji jsou řidiči pod vlivem pervitinu nebo marihuany. Vzhledem k nepříznivému vývoji budou kontroly řidičů na drogy na Hodonínsku ještě častější. "Hodonínsko je pověstné výrobou a distribucí omamných a psychotropních látek. Loni tam vyšetřovala policie 77 takovýchto kauz, což je o třetinu více než předloni," uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Zatím poslední dva případy, kdy řidiči usedli do auta pod vlivem drog, zaznamenala policie v pondělí 4. února. V Hodoníně zastavili 29letého slovenského řidiče pod vlivem pervitinu. V ten samý den zajistili ve městě 25letého řidiče pod vlivem stejné omamné látky.

Za řízení pod vlivem drog hrozí odebrání řidičského průkazu na dva roky a až 50.000 korun pokuty. Kriminalisté poukazují na to, že Hodonínsko má větší problém s výrobci drog než ostatní oblasti jižní Moravy, protože sousedí se Slovenskem. V tamních lékárnách je totiž snazší koupit léky nutné k výrobě pervitinu než v Česku.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (0)