Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Policie zastavila auto, které po dálnici na Prahu jelo 250 km/hod

redakce AUTO.CZ

Policisté v noci zastavili dvapadesátiletého řidiče osobního automobilu, který na dálnic D11 z Hradce Králové do Prahy jel rychlostí téměř 250 kilometrů v hodině. Muž se k překročení rychlosti doznal a uvedl, že spěchá za rodinou do Prahy. Ve správním řízení mu hrozí až roční zákaz řízení a pokuta do 10.000 korun. Dnes to řekla mluvčí královéhradecké policie Ivana Ježková.

Muže zastavila hlídka z dálničního oddělení Pravy kolem 23:00. Řidič, poté co policisté zapnuli výstražné světelné a zvukové zařízení, zastavil. Policisté zjistili, že motorista byl střízlivý a nebyl pod vlivem drog.

S takto vysokým překročením rychlosti se policisté setkávají spíše výjimečně, každoročně však zastaví několik řidičů jedoucích rychlostí kolem 200 kilometrů v hodině. "Vždy se jedná o velké riziko, kterému se snažíme předcházet. Nejvyšší naměřená rychlost, kterou si za existenci našeho dálničního oddělení pamatuji, byla zhruba 280 kilometrů v hodině, ale ani tento řidič nám neujel," uvedl vedoucí dálničního oddělení Pravy Milan Halberštát.

redakce AUTO.CZ