Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Poslední dopravně-bezpečnostní akce roku zřejmě již dnes

Ondřej Láník
Diskuze (8)
Českým tiskem proběhla zpráva avizující dnešní dopravně-bezpečnostní akci Policie ČR. Oficiálně zpráva potvrzena nebyla, zdroje blízké Policii však akci potvrdily.

Českým tiskem proběhla zpráva avizující dnešní dopravně-bezpečnostní akci Policie ČR. Oficiálně zpráva potvrzena nebyla, zdroje blízké Policii však akci potvrdily.

„V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu vyhlásil policejní prezident genpor. JUDr. Jiří Kolář mimořádnou celostátní dopravně bezpečnostní akci Policie ČR s názvem „Kryštof“. Právě tak začala historie "zátahů" české dopravní Policie před více než třemi roky. Akce se jmenuje podle sv. Kryštofa, který je patronem řidičů, ochráncem pocestných a průvodcem po cestách.

I dnešní dopravně bezpečnostní akce je zaměřená na všeobecný dohled nad silničním provozem (alkohol, rychlost, technický stav vozidel, způsob jízdy, předjíždění, atd.). V příštím roce můžeme údajně počítat s podobnou intenzitou práce dopravní Policie jako letos.

Ondřej Láník
Diskuze (8)
18. 12. 2006 17:21
Re: stejna intenzita??
Presne tak, policajti jakoby neexistovali. Jejich "akce" jsou temer k nicemu. Rocne najedu 20-25tkm, ale vidim je prevazne jen u nehod. Muzeme mit silnicni zakon tvrdy jak chceme, ale dokud bude praxe takova, ze kdyz vas nechyti, staci rict ty zvasty o "osobe vam blizke" a jste z toho venku. Jinymi slovy, chtelo by to zodpovednost majitele za prestupky zpusobene jeho vozidlem. Chapu, ze nejsou lidi nebo penize na ne, (ja bych dopravaka delat nechtel), ale zminena pravni uprava by vyresila mnoho (ostatne, je tomu tak v rade civilizovanych zemi). Nechci nejaou silenou buzeraci za minimalni prestupky, ale vadi mi treba naprosto silena jizda casto Polaku a rakouskych Polaku na trase Ostrava - Lipnik, kde neni dalnice, zato par nebezpecnych a neprehlednych useku. Cely system by mohl fungovat on-line a na hranicich by takovyto jezdec rychle poznal, zac je toho loket brazdit krizovatky v ceskych obcich 100 a vice v zatacce v protismeru. Abych nebyl spatne pochopen: nechci aby si nekdo vyziral za to, ze pojede mimo obec na prehlednem useku 110, ale prestupky v obci, jizdy na cervenou... Proste jen chci prezit, ale casto mam pocit, ze se spousta lidi mne cilene snazi zabit.