Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

ÚOHS zrušil tendr na auta pro Městskou policii Praha

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
ÚOHS zrušil tendr pražské městské policie s předpokládanou hodnotou 76 milionů Kč. Změna zadávacích podmínek byla nezákonná.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zrušil tendr pražské městské policie s předpokládanou hodnotou 76 milionů korun na dodávky vozidel. Podle úřadu radnice nedodržela zásadu transparentnosti, zjistila ČTK z webových stránek antimonopolního úřadu.

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) dnes ve vyjádření zaslaném ČTK uvedl, že Praha nebude proti rozhodnutí ÚOHS podávat opravný prostředek, protože její vedení to považuje za zbytečné.

Praha vypsala zakázku pro městskou policii v polovině loňského roku. Zadávací dokumentaci si vyzvedlo 16 zájemců, nabídku jich ale podalo pouze pět. Společnost Trost auto service technik tendr napadla u ÚOHS, protože zadávací podmínky zakázky považovala za diskriminační.

ÚOHS se zakázkou zabýval od loňského září. Praha v zadávacích podmínkách stanovila 14 druhů vozidel. Pro každou skupinu uvedla interval pro požadovaný objem motoru, kterému odpovídal výkon vozidla. Podmínky následně městská policie pozměnila, když připustila, že výkon vozidel může být vyšší, než jaký uvedla v zadávací dokumentaci. Podle ÚOHS se tímto krokem zvýšil počet modelů vozů, které mohly podmínky tendru splnit.

Změnu podmínek tendru ÚOHS vyhodnotil jako nezákonnou, která mohla mít vliv na počet uchazečů v tendru, protože zadavatel zároveň se změnou podmínek neprodloužil firmám lhůtu pro podání nabídek.

„Rozhodnutí ÚOHS dokazuje, že na městské policii neprobíhaly všechny zakázky v pořádku. Proto nebudeme podávat opravný prostředek, považuji to za zbytečné,“ uvedl primátor Svoboda. Dodal, že zadá vypsání nového výběrového řízení. Připomněl, že tuto zakázku ÚOHS zamítl už podruhé. Ředitel pražských strážníků Vladimír Kotrouš byl na konci loňského roku obviněn z přijetí úplatku, stále je ve vazbě.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - Bristol
17. 1. 2012 21:54
Re: Odvar
to je hustý...měla aspoň kola vykládaný diamanty...??? >:D >:D >:D suverénně nejdražší fábka v historii
17. 1. 2012 16:48
Odvar
Houby proti tomu co teď provedli na Slovensku. Takhle je třeba na to jít [odkaz] ;-) A prošlo to :-)