Při nehodě nebo poruše vsaďte na profesionály z linky 1224, zaplatí je pojišťovna

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Pojišťovny spustily pro motoristy Linku pomoci řidičům 1224. Ta nabízí rychlý a profesionální zásah asistenční společnosti pojišťovny při nehodě nebo poruše vozidla v rámci sjednané smlouvy o povinném ručení nebo havarijním pojištění.

Funguje nonstop 12 měsíců v roce a 24 hodin denně na celém území ČR.

Možná si řeknete, že pro vás je Linka pomoci řidičům 1224 celkem zbytečná. Vy přece víte, že si nějaký odtah nepojízdného auta dokážete zajistit. Jenže si představte situaci, kdy se dostanete do poměrně závažné dopravní nehody, což není nic tak neobvyklého. Rána jak hrom, od nejhoršího vás zachrání airbag a auto je na šrot a vy jste rád, že jste se dostal z auta. Kolem vás létají další auta a vám je jasné, že vy i váš havarovaný vůz musíte z místa nehody co nejrychleji zmizet. Vezmete si telefon a snažíte se připojit na internet a najít si „odtahovku“, ale ruce se vám třesou tak, že jste schopni tak maximálně vymačkat jednoduché telefonní číslo.

Za Linkou 1224 stojí pojišťovny

Aby se urychlilo odstranění následků nehody a motorista si nemusel pamatovat složité číslo na asistenční společnost své pojišťovny, zřídila Česká kancelář pojistitelů jednotné telefonní číslo 1224 pro klienty všech pojišťoven, kde si motoristé rychle přivolají odtah v rozsahu sjednaném v pojištění vozidla. Linka je určena všem řidičům, bez ohledu na to, u jaké pojišťovny mají sjednáno povinné ručení či havarijní pojištění. Nemusejí si pamatovat ani spojení na pojišťovnu, ani na smluvní asistenční společnost pojišťovny, stačí jen čtyři číslice 1224. Linka pomoci řidičům je v provozu 12 měsíců v roce a 24 hodin denně a to je dobrá pomůcka k zapamatování jejího čísla.

Jak to funguje

V případě nehody nebo poruchy auta zavoláte na 1224 a v průměru do 6 vteřin se ozve operátor. Linku pomoci řidičům 1224 obsluhují zkušení zaměstnanci call center asistenčních společností, které jsou členy České asociace asistenčních společností a dovedou komunikovat s lidmi ve stresové situaci. Operátor se vás zeptá na pojišťovnu, u které máte uzavřené povinné ručení. Pokud si právě nemůžete vzpomenout, stačí, když nahlásíte SPZ nepojízdného vozidla, a operátor si vaši pojišťovnu ihned zjistí a přepojí vás na smluvní asistenční společnost této pojišťovny. Zde se domluvíte na vyslání odtahového či asistenčního vozu k vašemu nepojízdnému automobilu.

Proč si pamatovat Linku 1224

První důvod je logický. Když prodáváte byt, spolehnete se na profesionálního realitního makléře. Když chcete vyhrát golfový turnaj, najmete si profesionálního trenéra. Takže když chcete seriózní profesionální pomoc s nepojízdným autem, zavoláte profesionálům z asistenční společnosti.

Linka pomoci řidičům 1224 chrání motoristy před tzv. lovci nehod, kteří se nezvaně objevují u nehod a vnucují vystresovaným motoristům své někdy i zbytečné a nevýhodné služby. Ty pak pojišťovna nemůže uhradit.

Druhý důvod je pragmatický. Majitelé motorových vozidel platí každý rok povinné ručení, ale téměř polovina z nich neví, že jejich povinné ručení zahrnuje i některé asistenční služby včetně odtahu auta. Ukázal to průzkum Linky pomoci řidičům 1224 mezi více než tisícovkou řidičů. Dále z něj vyplynulo, že 42 % těch, kteří o asistenci vědí, nedokážou vyjmenovat, na jaké konkrétní služby mají vlastně nárok. Rozsah asistenčních služeb se motorista dozví od smluvní asistenční společnosti pojišťovny, kam je přepojen z Linky pomoci řidičům. Tak proč nevyužívat toho, za co jste si již zaplatili?

Prezentace klienta
Diskuze (0)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly