Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Příhraničí: Areály za čárou

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)
Oblíbeným cílem jsou lyžařská střediska na druhé straně pohoří obklopujícího českou kotlinu.

Na opačné straně pohraničních hor se vyskytují desítky areálů, z nichž jsme vybrali jen několik nejvyhledávanějších.

Hochficht

Největší rakouský skiareál mimo Alpy najdete nedaleko lipenského jezera. Převažují zde modré a červené sjezdovky vhodné pro rodiny s dětmi i zkušenější lyžaře. Pro děti je tu výukové hřiště Fichtl Kids Park a výukový svah pro začátečníky s pojízdnými pásy, atrakcemi a zábavnými svahy s vlnami. Velkorysé slevy pro rodiny s dětmi, mládež i ubytované hosty platí celou zimu včetně vánočních a jarních prázdnin!

Sternstein

Útulné lyžařské středisko s rodinnou atmosférou je jen 20 minut od Lipna. Dopravu lyžařů tu zajišťuje kabinková a šestisedačková lanovka. Sjezdovky nebývají přelidněny a pro děti je zde dětské hřiště Elefuntasia s pojízdným pásem a zvířecími postavičkami. Lyžařská škola má česky hovořící instruktory.

Arber

Nejvyšší vrchol Šumavy poskytuje zdánlivě až alpské parametry. Sjezdovky jsou velmi široké, ale převýšení se omezuje na 400 m. Daní za oblibu je vysoká návštěvnost. Ve spodní části svahu jezdí krátká šestisedačka Sonnenhang, pro bezpečnější přepravu dětí vybavená dětskou pojistkou.

Fichtelberg-Oberwiesenthal

Společně s Klínovcem vytvářejí největší krušnohorský areál. Jednodenní permanentky má každý areál samostatné, skipas na 1,5 dne a delší je již společný. Rodinné skipasy jsou nabízeny v mnoha kombinacích, podle počtu dětí.

HOCHFICHT
Sjezdovky 21 km
Lanovky 10
Skipas 1 den (EUR)
Dospělý 36
Junior 34,50
Dítě 23,50
Skipas 6 dní (EUR)
Dospělý 162
Junior 155
Dítě 99

Auto Tip Klassik
Diskuze (0)