Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První oficiální foto nového Fordu Focus: Maskování stále nesundal

Stanislav Kolman
Diskuze (44)
Očekávanou novinku Modrého oválu jsme si zatím mohli prohlédnout na špionážních fotkách. Nyní dostáváme do rukou oficiální snímek, vůz však zůstává i nadále maskován.

Vůz americké automobilky byl všímavými fotografy spatřen již několikrát. Nejprve zaparkovaný v noci, následně i při jízdě za denního světla a konečně s originálním maskováním a hashtagem #TimeToFocus. Ve stejném hávu se ukázal i nyní, tentokrát už oficiálně.

Jak bylo patrné z již dostupných materiálů, nejedná se o designovou revoluci, ale spíše evoluci. Všímáme si přepracované přední masky. Zajímavé je, že když počátkem roku testoval Ford rodinný hatchback na Nürburgringu, příď vypadala ještě trochu jinak.

Focus se vybranými vzhledovými prvky značně inspiroval menší Fiestou a první pohled do interiéru ukázal, že nejinak je tomu i tam. Není se co divit, uspořádání Fiesty zjevně funguje. Naznačuje to i fakt, že velmi podobný interiér dostalo i malé SUV Ford EcoSport.

Pokud jde o motorovou paletu, připomeňme, že nasazen bude litrový tříválec v několika výkonnostních provedeních. Stejně jako v případě EcoSportu očekáváme, že dostupné výkony se budou lišit v závislosti na vybraných trzích. Chybět nebude ani vznětová patnáctistovka a ve hře je i nasazení dvoulitrového TDCi. Spekuluje se taktéž o hybridním pohonu, Focus by mohl být jedním ze 13 elektrifikovaných vozů, které chce Modrý ovál do konce desetiletí představit.

Po vzoru Fiesty se v nabídce objeví i provedení Active, které si poradí i ve zhoršených podmínkách a bude tvořit konkurenci kupříkladu Golfu Alltrack. Již nyní víme, že Focus Active dostane kromě plastových doplňků karoserie i vyšší světlou výšku.

Stanislav Kolman
Diskuze (44)
Avatar - twistedTSD
28. 12. 2017 17:34
Re: Dyzajn
FoFo 3 byl fakt děs. Ale podívej na dvojkový Focus, ten nikoho nepolarizpval (spíše naopak) a přesto si ho s ničím nespleteš.
28. 12. 2017 13:51
Re: By
Samozrejme po presednuti z sestivalce je v podstate cokoliv mensiho (mozna krome petivalce) hodne poznat, nicmene tu to ted neni o BMW 7er, ale o Focusu a jeho aktualni konkurenci, takze pokud jako protivahu nechces dat ponekud uletove M140i, tak stale tvrdim, ze trivalec auto v teto kategorii nijak nicim nedegraduje, a ohrnovat nad nim nos zpoza volantu stareho litinoveho ctyrhrnku je jen marna poza...
28. 12. 2017 13:48
Re: By
Ale no tak... Sam musis slyset, ze tam nejvice slysis cvkani vstrikovacu, ostatne autor videa to pise jasne: "If you're wondering how smooth Ford's 3-cylinder engine is, the answer is: shockingly smooth for a 3-cylinder engine. Keep in mind that the camera tends to pick up and amplify certain noises so the injector noise that you can hear in the video if far less pronounced in person. Vibration is well checked and all-in-all this is as smooth as many small displacement four-cylinder engines out there."
Tezko to napsat lip...
Avatar - miromen
27. 12. 2017 20:22
Re: Dyzajn
Jako z kradodobych zkušenosti a bez toho aniž bych vymetal ruzne kluby značek se těžko něco hodnoti. Třeba jsem si docela slušně prošel noveho Megana a ten je s tim prostorem na tom velmi podobně jako novy Focus. Zde je třeba golf 7 nejen realně, ale už na pohled o dost vzdušněji. Takova 6 pusobi oproti focusu vzdušněji, ale realně je celkově větši jen minimalně. Na vyšku nabidne určitě vice, ale zase je užši, předevšim v zadni časti, kde naopak nabidne o něco vic mista pro kolena. Ještě nabidne o chlup větši kufr, ale ne nějak zasadně. Spiš se mi u něj libi naprosta kompaktnost, na kterou se začina v tehle třidě docela zapominat. A o zpracovani jsem ti myslim, už jednou psal. Vlastně se da řict, že u fordu se toho od prvni generace focuse evidentně hodně změnilo a určitě jsem to nečekal. A je to docela i znat pravě na těch forech, kde je teď docela slušna nuda, kde se pro mě řeši spiš nepodstatne věci. Ale osobně se pravě ani nedivim.
Avatar - white label
27. 12. 2017 19:49
Re: Dyzajn
"...napovy, co majitele trapy."?
Zkus nějaké solidní třídní srovnávačky kompaktů s Fo3. Nejde ani tak o konečné pořadí, jako o hodnocení prostornosti a zpracování interiéru.