Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ricardo chystá čistý diesel

Libor Zezulka
Diskuze (36)
Konstrukční kancelář Ricardo připravuje vyspělý naftový motor schopný s velkou rezervou splnit emisní normu Euro V a americké normy SULEV i Tier II Bin 2.

Konstrukční kancelář Ricardo pracuje na vývoji naftového motoru, který s rezervou splní emisní normu Euro V. Ricardo na projektu spolupracuje s globálním výrobcem automobilů, zatím však firma neprozradila jeho jméno. Nový turbodiesel má jednou pro vždy ukončit debaty o (ne)ekologičnosti naftových motorů, když jednotka splní americké emisní normy Ultra-Low Emission (SULEV) i Tier II Bin 2 a s přehledem vyhoví požadavkům normy Euro V (emise budou dokonce na úrovni jedné desetiny normy Euro V).

Technika motoru zahrnuje dvou-fázové přeplňování, recirkulaci výfukových plynů nebo například motormanagement založený na tlacích ve válcích. Nízké emise nebudou mít podle Richarda na svědomí omezení výkonu, s nový agregátem si užije majitel stejnou nebo ještě větší zábavu než s aktuálními naftovými motory. Velmi přísně se totiž sleduje poskytovaný výkon na litr objemu.

Libor Zezulka
Diskuze (36)