Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rychlostní silnice Brno-Vídeň bude v roce 2010

Ondřej Láník
Diskuze (18)
Ministerstvo dopravy ČR se dohodlo s rakouskou stranou o propojení rychlostní silnice R52 s dálnící A5 vedoucí z Vídně na české hranice.

Ministerstvo dopravy ČR se dohodlo s rakouskou stranou o propojení rychlostní silnice R52 s dálnící A5 vedoucí z Vídně na české hranice. Celou trasu bychom podle rakouského vicekancléře a ministra pro dopravu, inovace a technologie Huberta Gorbacha mohli projet autem již v roce 2009. Ministr dopravy Šimonovský tento termín považuje za příliš optimistický a očekává, nový silniční tah Brno-Vídeň bude zprovozněn v celé délce až v roce 2010.

Plán počítá s napojením nového úseku, který spojí Pohořelice s hraničním přechodem v Mikulově, přičemž nová rychlostní komunikace by měla vést místy stávající silnice, včetně průjezdu po hrázi mezi Mušovskými jezery. Definitivní trasu bude obsahovat územní plán jihomoravského kraje, který by měl být schválen do konce letošního roku.

Stavět by se mělo začít v roce 2007.

Na včerejší tiskové konferenci se rakouský vicekancléř Gorbach dotkl také aktuálního tématu výběru silničního mýta. Ačkoli přeshraniční dohody zatím nezahrnují téma spolupráce sousedních zemí při výběru mýta, bylo by podle Gorbacha rozumné, aby byl systém výběru mýta jednotný. "A který systém by to měl být? Především ten, který funguje! V Rakousku máme zaveden systém postavený na bázi mikrovlnných jednotek, který funguje bezvadně. Naše zkušenost je taková, že chybovost systému je méně než 1%", uvedl vicekancléř Gorbach.

Ondřej Láník
Diskuze (18)