Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skončila motoristická výstava Legendy, přilákala tisíce lidí

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Na Výstavišti v Holešovicích dnes odpoledne skončil pátý ročník motoristické výstavy Legendy. Návštěvnost by se podle odhadu organizátorů mohla rovnat té loňské, kdy na automobilovou slavnost přišlo zhruba 40.000 lidí.

Vystaveno bylo více než 1000 automobilových exponátů v celkové hodnotě přes jednu miliardu korun. ČTK to řekl ředitel akce Lubor Kos. Motoristická slavnost začala v pátek a skončila v neděli, proti předchozím ročníkům byla o den prodloužena.

Slavnost se letos přestěhovala z areálu psychiatrické nemocnice v Bohnicích na holešovické Výstaviště především kvůli rozšiřování akce. "Na pátém ročníku jsme představili několik novinek, které bychom už v nemocnici Bohnice nemohli realizovat, byť já jsem hrozně rád za to, že jsme mohli první čtyři ročníky dělat v nemocnici Bohnice. Tady na Výstavišti v Praze jsme nově představili freestyle motokros, máme tady podstatně zajímavější sportovní okruh, na kterém se prezentuje motosport jako takový," řekl Kos. Výstavu doprovázela celodenní talkshow s malíři, designéry i závodníky. Rozmanitá akce zaplnila celý areál.

"Každý si tady najde tu svoji legendu," řekl Kos. V pravém křídle průmyslového paláce bylo vystaveno 50 nejkrásnějších a nejdražších aut a motocyklů. Letos byl lákavou zajímavostí například Mercedes-AMG Project ONE, Ford GT nebo Ferrari 599XX, které nemůže majitel parkovat doma, ale je ustájené v rodném Maranellu. O jeho zapůjčení jednali pořadatelé dlouhé měsíce.

Ústředním tématem letošního ročníku bylo výročí 100 let od založení republiky. Dějiny Československa a České republiky připomenulo 100 exponátů, které byly historickým průřezem jednotlivých dekád. Mezi exponáty nechyběly vozy tuzemské výroby. Vystaveny byly například speciály Škoda pro rallye, autobus Škoda 706 RTO nebo osobní vozy Tatra. Ve speciální sekci byla řada prvorepublikových a poválečných modelů značky JAWA.

Akci poznamenalo nepříznivé počasí. "Sobotní večerní průtrž nás zčásti překvapila, protože v rámci realizačního týmu máme meteorology, máme vybavení na to, abychom se dokázali připravit na takovéto nenadálé situace. Ta bouřka se vyvinula velmi rychle v několika minutách. Naštěstí došlo jenom k drobným technickým věcem typu, že spadly ploty nebo to zmačkalo nějaký malý stan," dodal Kos. Nikdo podle něho nebyl zraněn a škody nevznikly ani na exponátech. Pořadatelé původně plánovali, že bude v sobotu otevřeno o dvě hodiny déle, než bylo uvedeno, ale bouřka je donutila zavřít v 18:00 hodin, jak původně plánovali.

Slavnost Legendy pořádá CUBE production Lubora Kose. V minulosti agentura rozvíjela wakeboarding v Čechách a pořádala festival extrémních sportů JoyRide.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
11. 6. 2018 18:14
Re: K redakci...
Blázne, přece nebudou podporovat konkurenční podnik. Koncem srpna bude II. ročník Aut na náplavce.... :-O
Avatar - Stejsn
11. 6. 2018 13:13
Re: K redakci...
No, p. Dusila jsem tam potkal. Kluci od pežotů ho tam provázeli.
11. 6. 2018 12:05
K redakci...
...hoši, nechce se mi věřit, že na akci nebyl nikdo z redakce a neudělal alespoň 200 fotek.

Kde jsou?
11. 6. 2018 12:04
Re: Bouřka
Chápu, když je vstup zdarma, tak se tam jde.

Letos jsem nebyl, ale loni v Bohnicích i přes déšť byla akce fantastická. Za ty peníze to pro fandy stojí!
11. 6. 2018 12:03
Re: Bouřka
Bohužel, počasí neovlivníš a mít to někde v halách by nebylo ono.