Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Skvělý den týmu Honda Pons

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Velký den chlapců z týmu Pons. Tak by se dal nazvat nedělní závod třídy MotoGP v Motegi.

Velký den chlapců z týmu Pons. Tak by se dal nazvat nedělní závod třídy MotoGP v Motegi. Alex Barros při svém premiérovém startu na RC211V porazil v přímém souboji čerstvého šampióna Rossiho a Loris Capirossi dokázal na již odepisovaném dvoutaktu vybojovat třetí příčku. Není divu, že v týmu vládla více než spokojenost.

Ponsův tým dostal v Motegi poprvé k dispozici čtyřtaktní Hondu RC211V, za řídítka jediného exempláře usedl Alex Barros. Stroj si však mohl vyzkoušet poprvé až v pátečních trénincích, přesto dokázal v závodu získat skalp Rossiho. „Rád bych poděkoval HRC a většině mého týmu za to, že mi dali příležitost jet na tak skvělém stroji. RC211V se snadno řídí, technici týmu Honda Pons na tom tvrdě pracovali. Neměl jsem žádné zkušenosti s tím, jak se bude stroj v závěru závodu chovat, a měl jsem obavy, že mi odejdou pneumatiky. Proto jsem jel opatrně, ale když mě Rossi předjel, rozhodl jsem se začít riskovat. V posledním kole jsem kvůli vítězství v závodu jel na 100 % a to se odrazilo i na mém čase, když jsem zaznamenal nejrychlejší kolo závodu. Samozřejmě jsem velmi šťastný a rád bych toto vítězství zopakoval i v příštích závodech,“ řekl po skončení závodu šťastný Barros.

I jeho týmový kolega Capirossi byl žhavým kandidátem na muže závodu, protože se i na dvoutaktní NSR 500 držel nedaleko za vedoucí dvojicí a porazil hodně dalších jezdců na čtyřtaktech. „Stupně vítězů představují úžasný výsledek, zvláště vezmeme-li v úvahu, že jsem dojel kousek za čtyřtakty Alexe a Valentina. Skutečně jsem přesvědčen, že to tady byl skvělý víkend, v trénincích i závodu samotném. Do dnešního závodu jsem šel s tím, že do něj dám úplně vše, takovýto výsledek jsem potřeboval,“ uvedl stále se ze zranění zotavující Capirossi a dodal: „Se třetím místem jsem spokojen, považuji to za maximum daného stroje. Gratuluji svým mechanikům ke skvělé práci a také Alexovi k jeho vítězství. Tým dnes zažívá skvělý den.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)